Styling

Dresscode smart casual: do’s, don’ts en handige tips

De dresscode smart casual voor heren: wat zijn daarvoor de beste tips? Wij zetten het voor je op een rij. Ga je voor casual smart als man, dan is dat in principe niet moeilijk. Je hebt veel vrijheid met deze dresscode. Toch wil je natuurlijk zeker weten dat je het goed doet.

De smart casual dresscode voor heren biedt je veel vrijheid, zolang je het niet te zakelijk maakt. Draag liever een colbert met een print of subtiele kleur, dan strak zwart, blauw of grijs. En ga voor een comfortabel pak met stretch, of een trendy pasvorm. Draag het colbert ook eens los, op een andere pantalon. Je kunt er zelfs voor kiezen om een polo of een hippe coltrui te dragen.

Wat draag je bij een smart casual dresscode?

Je hebt veel vrijheid binnen de dresscode smart casual voor heren, dus neem die vrijheid. Combineer het colbert bijvoorbeeld met een casual overhemd, voor een streepje of ruitje in je look.

En bekijk de polo shirts die je kunt dragen, net als een chino onder jouw colbert. Op die manier neem je de vrijheid die je hebt, voor een outfit die gekleed genoeg is en toch niet te zakelijk wordt. Dat betekent ook meteen dat je smart casual voor de dag kunt komen tijdens allerlei gelegenheden, zowel meer casual als meer gekleed.

Poloshirts in 3 lengtes
Nieuw
Faro Jersey Poloshirt, Dark jeans
Faro
Regular Fit Shirt kraag , 100% Jersey katoen
Slechts € 69,95
Nieuw
Venice premium Poloshirt, Light brown
Venice
Slim Fit Polo kraag , 100% katoen
Slechts € 89,95
Nieuw
Cape Town Jersey Polo, Peach
Cape Town
Slim Fit Shirt kraag
Slechts € 69,95
Nieuw
Cape Town Jersey Polo, Light green
Cape Town
Slim Fit Shirt kraag
Slechts € 69,95
Nieuw
Cape Town Jersey Polo, Dark green
Cape Town
Slim Fit Shirt kraag
Slechts € 69,95

Do’s en don’ts: tips bij smart casual

– Do’s: tips voor de dresscode

Gebruik bij voorkeur een overhemd en een chino, samen met een paar nette schoenen. Dan zit je eigenlijk altijd goed, omdat de basis klopt. Kies een overhemd in een kleur die je makkelijk combineert. Eventueel met een subtiele print, als je een meer casual look zoekt.

– Don’ts: vermijd dit

Draag geen spijkerbroek binnen een smart casual look. Of kies voor een (heel) donker model zonder wassing, dan kom je er mee weg. Sneakers mogen wel als ze netjes zijn, maar liever niet. Gebruik liever een veterschoen of een loafer.

Lees meer:

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes