Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

Styling

Ondershirts: 7 gouden regels voor het onder T-shirt voor heren

Niemand wordt blij van zweetplekken in een T-shirt of overhemd dat je graag draagt. Maar, hoe voorkom je dat? De beste oplossing is… Een ondershirt!

Ondershirts voor heren voorkomen dat je overmatig transpireert. En als je toch een beetje zweet doe je dat in het onder T-shirt, dus niet in het shirt of overhemd dat je daar overheen draagt.

Tip: veel mannen dragen júist op warme (zomer)dagen een ondershirt. Dat lijkt tegenstrijdig, omdat je meer aan hebt in plaats van minder. Toch voorkomt het shirt dat er zweetplekken ontstaan in bijvoorbeeld je overhemd.

7 gouden regels voor ondershirts

Met deze 7 gouden regels voor ondershirts voor heren weet je zeker dat je de juiste keuze maakt:

 1. Draag slim-fit ondershirts
 2. Kies de juiste hals
 3. Stem de kleur af
 4. Voorkom zweten
 5. Of bescherm je tegen kou
 6. Koop ze lang genoeg
 7. Droog ze aan de lijn

1. Draag slim-fit ondershirts

De beste keuze is een slim-fit ondershirt. Daarmee draag je een onder T-shirt dat strak op je lichaam zit. Dit voorkomt dat het shirt zich ophoopt, waardoor je dat onder een overhemd gaat zien.

Tip: een goed ondershirt draag je onzichtbaar. Dat zit ‘m in de pasvorm, die goed strak moet zijn. En dat zit ‘m in de hals, die we in de volgende gouden regel behandelen.

Als je het slim-fit ondershirt voor heren kiest in stretch-katoen sluit dat bovendien nog beter aan op je lichaam. Het shirt wordt haast onzichtbaar, terwijl het wel voorkomt dat je loopt te zweten in een overhemd of een ander shirt dat je er overheen draagt.

2. Kies de juiste hals

Zorg vervolgens voor de juiste hals. De ideale hals van een ondershirt kies je als volgt:

 • Overhemd met knoopjes dicht: ronde hals of normale V-hals
 • Overhemd met (twee) knoopjes open: diepe(re) V-hals
 • Pullover of trui: match de hals van de pullover of trui, dus rond of met V-hals

3. Stem de kleur af

Vervolgens is het belangrijk om de kleur van de ondershirts af te stemmen op de kleding die je erboven draagt. Combineer een overhemd in een lichte kleur met een onder T-shirt in dezelfde lichte tint.

Tip: draag je een (licht) doorschijnend overhemd? Kies dan voor een huidkleurig ondershirt. Dat camoufleert de overgang naar jouw huid. Het is dan niet of nauwelijks zichtbaar dat je er een shirt onder aan hebt.

Onder een donker overhemd dat niet of nauwelijks doorschijnt kun je zowel een licht als een donker ondershirt dragen, mits de hals onzichtbaar is. Je hebt wat dat betreft meer aan witte ondershirts, die kun je zowel onder lichte als donkere kleding dragen.

Onzichtbaar ondershirt
Colored Cotton
Sevilla T-shirt, 2-pack - Natural white
Sevilla T-shirt, 2-pack - Natural white
Sevilla
Diepe v-hals Slim Fit , Ongeverfd katoen
Slechts € 44,95
Colored Cotton
Sevilla T-shirt, 2-pack - Colored cotton
Sevilla T-shirt, 2-pack - Colored cotton
Sevilla
Diepe v-hals Slim Fit , Ongeverfd katoen
Slechts € 44,95
2-pack
Los Angeles Singlet, 2-pack Invisible
Los Angeles Singlet, 2-pack Invisible
Los Angeles
Ronde hals Slim Fit
Slechts € 39,95
2-pack
Sao Paulo T-shirt, 2-pack Invisible
Sao Paulo T-shirt, 2-pack Invisible
Sao Paulo - Light
Diepe v-hals Slim Fit , Light stretch katoen
Slechts € 44,95
Hanoi Ultra Light T-shirt, Invisible
Hanoi Ultra Light T-shirt, Invisible
Hanoi - Ultralight
Diepe v-hals Slim Fit , Ultralight mesh
Slechts € 24,95

4. Voorkom zweten

Met de keuze voor het juiste materiaal voorkom je overmatig zweten. Een ondershirt zorgt er sowieso voor dat jouw transpiratie niet in het overhemd of een ander shirt terecht komt.

Tip: bij ons bestel je ondershirts met hoge kwaliteit. Het gaat om shirts met 170 grams katoen (in plaats van 140 grams). Dat vangt jouw transpiratie veel beter op, om zowel het shirt als de transpiratie helemaal onzichtbaar te houden.

Draag een katoenen onder T-shirt. Dit materiaal reguleert vocht en absorbeert transpiratie. Zo zorg je ervoor dat er aan je overhemd of een ander (over)shirt niets te zien valt.

5. Of bescherm je tegen kou

Andersom kun je jezelf natuurlijk beschermen tegen de kou. Het shirt dat je eronder draagt kies je in dat geval in stretch-katoen. Er zijn zelfs shirts beschikbaar in extra dik katoen, of T-shirts met lange mouw (longsleeve). Op die manier blijf je lekker warm, met een ondershirt dat voor anderen gelukkig onzichtbaar blijft.

Tip: Wil je lekker warm blijven tijdens het sporten? Bekijk dan onze lange thermoshirts.

6. Koop ze lang genoeg

Koop de shirts die je eronder draagt in ieder geval lang genoeg. Zo zorg je ervoor dat je ze netjes in je broek kunt doen, zonder dat ze omhoog kunnen kruipen en je een koude rug krijgt. Met name bij slim-fit modellen blijft het allemaal strak langs je lichaam zitten.

7. Droog ze aan de lijn

Droog de ondershirts voor heren die je draagt vervolgens het liefst aan de lijn. Gebruik geen wasdroger, omdat het shirt daardoor zou kunnen krimpen. En wil je de was toch in de droger drogen, omdat je geen ruimte hebt om dat op een andere manier te doen? Houd daar alvast rekening mee bij je bestelling. Koop de shirts wat groter, dan weet je zeker dat je die over een tijdje ook nog goed past.

3 voorwaarden voor het beste ondershirt voor heren

Houd in ieder geval altijd rekening met 3 belangrijke voorwaarden om het ondershirt voor heren goed te dragen:

 • Houd het shirt onzichtbaar
  Het complete ondershirt moet volledig onzichtbaar zijn. Kies dus een shirt met de juiste hals, in de juiste kleur én met een goede pasvorm.
 • Laat het shirt je beschermen tegen zweet
  Draag een ondershirt van katoen. Dit materiaal reguleert vocht en absorbeert transpiratie. Shirts met polyester zijn aan de andere kant juist niet goed geschikt.
 • Voorkom opkruipen: kies een comfortabel shirt
  Kies een slim-fit shirt, dat je strak langs je lichaam kunt dragen. Dat zit lekker comfortabel en het voorkomt opkruipen.

T-shirts en ondershirts in 17 maten vind je op Girav.nl. Met een keuze uit meer dan 150 T-shirts slaag je altijd. Voor 23:59 besteld, Morgen in huis. Twijfel je nog? Je hebt 100 dagen gratis retourneren.

Hulp nodig? Binnen 1 minuut je perfecte ondershirt

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes