Heren wintermode: wat zijn de trends voor 2023/2024?

Welke winter kleding voor heren ga je veel zien? Wij zagen de trends in mannen mode voor de 2023/2024-winter al voor je aankomen, dus delen die graag met je. Omarm de trends en kom tijdens de wintermaanden heel stijlvol en trendy voor de dag.

Voordat we de trends voor je op een rij zetten, alvast een paar stijltips:

  • Accessoires zijn belangrijk
    Investeer in een stijlvolle, zware baseball cap in een textuur zoals corduroy of wol voor een unieke twist.
  • Draag rijke geuren
    In de winter werken houtachtige, aardse, muskusachtige, lederen en rokerige geuren goed.
  • Durf te experimenteren
    Mix traditionele kledingstukken met moderne elementen voor een unieke look.

Trend 1: Vernieuwde klassiekers

Designers hebben klassieke kantoorkleding een frisse update gegeven. Tailoring is nu veel meer dan alleen zakelijke kleding; het is een veelzijdig element dat je moeiteloos combineert met andere stukken in je kledingkast.

Denk aan jassen met aflopende schouders en grote, zwaar ogende ontwerpen. Ook zien we rokken steeds vaker terug in mannencollecties, en deze keer zijn ze langer dan ooit. De transparante en gedecoreerde tops vervangen de traditionele zwarte shirts en geven het uitgaansleven een nieuw elan​. De mode in de winter van 2023/2024 voor heren is daarmee gedurfd. Wie durft te experimenteren bereikt de mooiste resultaten.

Trend 2: Bijzondere texturen met veel comfort

Materialen zoals cashmere, corduroy en fleece zijn dit seizoen helemaal in. Cashmere is niet alleen zacht en comfortabel, maar biedt ook comfortabele warmte dankzij goede isolatie. Het geeft je winterse outfits een luxe uitstraling.

Corduroy is terug van weggeweest en is nu een hippe keuze voor zachte maatpakken en broeken. Beperk je echter tot één corduroy stuk per outfit om het stijlvol te houden. Fleece is een andere favoriet, perfect voor een casual, comfortabele look​​. Met deze keuzes ben je spot-on binnen de winter mode voor heren in 2023/2024.

Trend 3: Opvallende outerwear

De outerwear dit seizoen is gedurfd en opvallend. Powerpuffers, opvallende jassen die meer doen denken aan dekbedden, zijn een echte blikvanger. Ze zijn excentriek en bieden ongeëvenaarde warmte.

Deze jassen transformeren elke eenvoudige outfit in een statement. Combineer ze met rustigere kledingstukken om de jas goed te laten schitteren​​. Zo balanceer je jouw look binnen de mode voor heren in de winter van 2023/2024.

Overshirts in 3 lengtes
Coming soon
Wales worker Overshirt, Dark olive
Wales
100% katoen Regular Fit
Slechts € 129,95
Coming soon
Wales Worker Overshirt, Beige
Wales
100% katoen Regular Fit
Slechts € 129,95
Coming soon
Wales worker Overshirt, Navy
Wales
100% katoen Regular Fit
Slechts € 129,95
-50%
Hamburg Overshirt, Dark olive
Hamburg
100% katoen Regular Fit
Slechts Gratis
-50%
Hamburg Overshirt, Navy
Hamburg
100% katoen Regular Fit
Slechts Gratis
-40%
Sheffield Overshirt, Beige
Sheffield
Woolblend Regular Fit
Slechts € 83,97 Normale prijs € 139,95
-40%
Sheffield Overshirt, Navy
Sheffield
Woolblend Regular Fit
Slechts € 83,97 Normale prijs € 139,95

Trend 4: Dramatische elementen

In lijn met de trends voor winter kleding voor heren: overweeg kledingstukken met slepen en slierten voor een dramatisch effect. Deze toevoeging kan een uniek en opvallend element zijn aan zowel je dagelijkse als avondkleding, en is een speelse knipoog naar de glamour van de rode loper.

Draag het als opvallende mannenmode voor de 2023/2024 winter. Het mag lang en het mag dramatisch, voor een look die meteen de aandacht trekt. Gebruik onze basics voor een geslaagde basislaag.

Trend 5: Het overshirt

Overshirts zijn een echte hit in het laagjesseizoen. Het overshirt biedt een stijlvolle, maar toch praktische laag voor de wisselvallige weersomstandigheden. Combineer deze shirts met zowel casual als iets formelere outfits. Het maakt ze een veelzijdige toevoeging zijn aan je garderobe. Het overshirt is beschikbaar in diverse stoffen en patronen, waardoor je eenvoudig een persoonlijke touch aan je look toevoegt​​.

Pisa overhemden in 3 lengtes
Nieuw
Pisa Shirt, Beige
Pisa
Cottonblend Regular Fit
Slechts € 89,95
Nieuw
Pisa Shirt, Dark olive
Pisa
Cottonblend Regular Fit
Slechts € 89,95
Nieuw
Pisa strijkvrij Overhemd, Blauw gestreept
Pisa
Cottonblend Regular Fit
Slechts € 89,95
Strijkvrij
Pisa Strijkvrij Overhemd, Jeans blue
Pisa
Cottonblend Regular Fit
Slechts € 89,95
Strijkvrij
Pisa Strijkvrij Overhemd, Oxford blue
Pisa
Cottonblend Regular Fit
Slechts € 89,95

Trend 6: Innovatief en deconstructief

De trend van deconstructie is terug, waarbij kledingstukken op een nieuwe, creatieve manier worden samengesteld. Dit kan variëren van subtiele aanpassingen tot meer opvallende, artistieke stukken. Het gaat erom klassieke items te transformeren in iets unieks en moderns​​.

Ga er zelf mee aan de slag, binnen de trends op het gebied van mode in de winter van 2023/2024 voor heren. Creativiteit wordt beloond, dus durf outside-the-box te denken.

Bestel online onze truien en bijvoorbeeld de coltruien. Gebruik ze als geslaagde basis of kies de opvallende kleuren om een statement te maken. Met bovenstaande tips maak je de mooiste keuzes voor de winter mode in 2023/2024 voor heren.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes