Styling

Wat is oversized styling? Relaxte kleding die losjes valt

Hoe draag je een oversized shirt en hoe voorkom je dat oversized uitmondt in ‘te groot’? Oversized kleding is helemaal terug, maar je kunt het niet zomaar bij iedere gelegenheid dragen. Houd het casual en ga voor de momenten waarop een relaxed fit zelfs nog iets te weinig ontspannen lijkt.

Hoe je een oversized shirt moet dragen? Let op de schouders, de armen en de lengte. Het is belangrijk dat al deze aspecten net te groot zijn, maar nog wel in verhouding tot elkaar. Oversized betekent daarom ook iets anders dan ‘te groot’. Het is niet zomaar een grotere maat dan je normaal gesproken hebt, maar echt een type model. Zie het maar als de overtreffende trap van relaxed fit, bovenop regular fit en natuurlijk het slankere slim fit.

Hoe draag je oversized shirts en truien?

Combineer oversized shirts en truien met een baggy broek. Of leg juist de nadruk op de shirts en truien door een regular of slim fit broek te dragen. Daarin ben je in principe vrij, zolang je maar kiest voor een oversized trui of shirt en niet gewoon voor een paar maten groter.

Oversized T-shirts
-50%
Ohio oversized logo T-shirt, Dark Olive
Ohio Logo - Oversized
100% katoen, Oversized Fit
Slechts € 24,98 Normale prijs € 49,95
-50%
Ohio oversized logo T-shirt, Zwart
Ohio Logo - Oversized
100% katoen, Oversized Fit
Slechts € 24,98 Normale prijs € 49,95
-50%
Ohio oversized logo T-shirt, Donkerblauw
Ohio Logo - Oversized
100% katoen, Oversized Fit
Slechts € 24,98 Normale prijs € 49,95
-50%
Ohio oversized logo T-shirt, Wit
Ohio Logo - Oversized
100% katoen, Oversized Fit
Slechts € 24,98 Normale prijs € 49,95
-25%
Dallas oversized T-shirt, Mauve red
Dallas
100% katoen, Oversized Fit
Slechts € 29,96 Normale prijs € 39,95

Bekijk onze oversized T-shirts en ontdek daarmee zelf wat we bedoelen. Zoals je aan de shirts kunt zien hebben ze vorm en stijl, zoals je dat ook van de rest van onze collectie gewend bent. Ondanks dat ze groter en zeer relaxt vallen, zijn ze niet vormloos, zoals dat met een te groot item zou gebeuren.

Hoe je het oversized shirt of een trui moet dragen bepaal je vervolgens natuurlijk gewoon zelf. Het voordeel van de relaxte stijl is dat je er allerlei kanten mee op kunt. Zorg er wel voor dat je oversized item de bovenste laag is. Alleen op die manier leg je hier voldoende nadruk op, en voorkom je dat het er vreemd uitziet ten opzichte van een ander regular-sized item.

Zo hoort oversized kleding te zitten

Oversized styling hoort lekker losjes te vallen, maar is niet vormloos. Je benadrukt bewust dat het te groot is, zonder dat het zomaar een paar maten te groot is. Bovendien draag je de kleding casual, en dus niet in een business setting. Je kunt een oversized pak of suit dragen, maar zelfs in dat geval kies je voor een casual gelegenheid om dat goed tot z’n recht te laten komen.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Merino truien
in 3 lengtes