Styling

Last van een buikje? Zo valt het minder op!

Meer dan de helft van alle Nederlandse mannen heeft last van overgewicht. Misschien heb je zelf overgewicht of wil je een klein buikje verdoezelen. In dit blogartikel geven we een aantal kledingtips om een buik(je) te camoufleren.

Tip 1: Goed gebruikmaken van kleuren

Het effect van kleuren op je postuur is ongekend. Zo vallen rondingen meer op als je lichtere kleuren draagt. Vooral de kleur wit accentueert de contouren van je lichaam het minst gunstig. We raden je aan om vaker te kiezen voor donkere kleuren als je een buik wil verbloemen.

Mocht je toch kleuren willen gebruiken in je outfit dan is het raadzaam om je “outfit te breken”. Het breken van je outfit kan doormiddel van meerdere kleuren of lagen. Draag bijvoorbeeld een kaki chino broek met een donkerblauwe trui of een wit overhemd met een donkerblauwe pullover.

Tip 2: Langere kleding maakt slanker

Niet alleen voor lange heren is het dragen van langere T-shirts een must, maar ook voor mannen met overgewicht. Wanneer je langere T-shirts of bovenkleding draagt vallen rondere vormen minder op.

Tip 3: Koop geen T-shirts of overhemden met strepen

Niet alleen de kleur en de lengte van je kleding kunnen een buikje camoufleren. Ook patroontjes, vormen en strepen op je kleding. Uit meerdere onderzoeken blijkt dat mensen met zowel verticale- als horizontale strepen als dikker worden gezien. We raden je dan ook aan om te kiezen voor effen gekleurde kleding.

Tip 4: Werk met meerdere laagjes en accessoires

Niet in alle gevallen is het verkeerd om kleding te dragen met een patroon of streep. Wanneer je namelijk meerdere laagjes over elkaar draagt kan een motief de aandacht trekken, waardoor je buik buiten shot wordt gehouden. Ook het gebruik van accessoires kan wonderen verrichten. Met een bijzondere sjaal, een pocket, sokken met een patroontje of opvallende schoenen kan de nadruk op andere delen van je lichaam worden gelegd.

Tip 5: Kleding moet goed vallen

Tot slot is het belangrijk dat je kleding draagt die goed zit. Dit klinkt misschien als een cliché, maar is misschien wel de belangrijkste tip in dit rijtje. Je kleding moet niet te strak of te los zitten. Voor de aanschaf van een T-shirt is het belangrijk om te kiezen voor een stretch T-shirt met de juiste breedte- en lengtemaat. Vrijwel alle T-shirts uit het assortiment van Girav zijn verkrijgbaar in de breedtemaat 3XL.

Wil je weten welke maat het best bij jou past? Bekijk direct ons maatsysteem voor meer informatie.

Meest verkochte producten
-25%
Dallas oversized T-shirt, Light beige
Dallas
100% katoen, Oversized Fit
Slechts € 29,96 Normale prijs € 39,95
Houston oversized hoodie, Metal green
Houston
Sweatstof, Oversized Fit
Slechts € 99,95
-30%
Oakland oversized sweater, Mauve red
Oakland
Sweatstof, Oversized Fit
Slechts € 62,97 Normale prijs € 89,95
-30%
Riga Trui, Grijs melange
Riga
Lamswol, Regular Fit
Slechts € 90,97 Normale prijs € 129,95
Alaska puffer jas, Navy
Alaska
Recycled nylon, Regular Fit
Slechts € 199,95

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Merino truien
in 3 lengtes