Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

Styling

De kraag van je polo: omhoog of omlaag?

Is het een grote fashion crime of juist hip: de kraag van je polo omhoog zetten? De opgezette kraag zorgt voor veel verdeeldheid in de modewereld. Nederlandse mannen behoren niet tot de grootste ijdeltuiten ter wereld, maar willen er zeker wel goed uitzien. Hoe gaan ze om met de kraag van een poloshirt?

Te veel je best doen

Poloshirts in 3 lengtes
Faro Jersey Poloshirt, Dark jeans
Faro
Regular Fit Shirt kraag , 100% Jersey katoen
Slechts € 69,95
Venice premium Poloshirt, Light brown
Venice
Slim Fit Polo kraag , 100% katoen
Slechts € 89,95
Cape Town Jersey Polo, Peach
Cape Town
Slim Fit Shirt kraag
Slechts € 69,95
Cape Town Jersey Polo, Light green
Cape Town
Slim Fit Shirt kraag
Slechts € 69,95
Cape Town Jersey Polo, Dark green
Cape Town
Slim Fit Shirt kraag
Slechts € 69,95

Het omhoog zetten van een polo ziet er al snel uit alsof je te veel je best doet. De kraag van een poloshirt hoort van nature naar beneden. Hierdoor lijkt het bij een opgezette kraag dat je wel stijlvol probeert te zijn, maar het eigenlijk niet bent. Té hard je best doen, valt namelijk wel heel erg op.

Kraag hoort naar beneden

Zoals we al eerder zeiden, hoort de kraag van een polo naar beneden. Een kraag is niet gemaakt om omhoog te worden gedragen. Doe je dit wel, dan lijkt de kraag eerder je nek te ondersteunen dan een fashion statement. Draag je de kraag omlaag, dan zorgt dit voor een betere framing van je nek en gezicht.

Dus nooit de kraag omhoog zetten?

De kraag van kleding kan wel degelijk omhoog gezet worden, maar vooral wanneer dit functioneel is. Als het koud is, zet je bijvoorbeeld de kraag van een jas omhoog. Maar wil je een polo goed stijlen? Draag de kraag dan gewoon naar beneden.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes