Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

Styling

Kledingstijl voor mannen: casual en business casual

Laten we het hebben over twee populaire kledingstijlen voor mannen: casual en business casual. Wat is dat eigenlijk en hoe maak je het onderscheid? We leggen je uit hoe je casual kleding voor heren kiest. En hoe je dat business casual maakt, zodat je er ook op het werk goed mee voor de dag kunt komen.

Wat is business casual?

Business casual kleding voor heren is een beetje netter dan casual. Je draagt bijvoorbeeld een overhemd op een (nette) spijkerbroek of chino. Daaronder draag je bijvoorbeeld (witte) sneakers.

5 tips voor een casual of business casual kledingstijl

Zoek jij naar items voor de kledingstijl voor mannen in casual of business casual? Met 5 handige tips bestel je precies wat je daarvoor nodig hebt:

1. Bestel de belangrijkste basics

Bestel in ieder geval de belangrijke basics voor een casual of business casual kledingstijl voor mannen. Het gaat om:

2. Kies een (business) casual overhemd

Het overhemd dat je draagt is casual of business casual. In het eerste geval gaat het om een overhemd die je bijvoorbeeld draagt met de bovenste knoopjes open, of los over de riem. Je kunt ook voor een opvallende kleur gaan of een piqué stof die je draagt op een nette spijkerbroek. Voor business casual kun je denken aan strepen of effen modellen in (licht)blauw en wit. Hier zijn meer regels voor en draag je het sowieso met de knoopjes dicht.

3. Draag een bijzondere spijkerbroek

Draag daaronder een bijzondere spijkerbroek. Casual mag de broek een opvallende kleur hebben of zelfs een beetje slijtage kennen. Voor business casual kies je hooguit een lichte wassing, maar kies je liever een effen spijkerbroek in een nette (donkere) kleur.

4. Combineer met een (hip) T-shirt

Draag onder het overhemd of het colbert een (hip) effen T-shirt. Ga bijvoorbeeld eens voor zwart of grijs, ten opzichte van de bekende witte T-shirts.

5. Let op de pasvorm van (business) casual kleding

Casual kent een regular pasvorm, terwijl slim fit automatisch bijdraagt aan een meer business casual kledingstijl voor mannen.

Hiermee schrijf je je in voor onze nieuwsbrief. Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA. Het Privactbeleid en de Voorwaarden van Google en de Voorwaarden van Girav zijn van toepassing.

Basic T-shirts
in 3 lengtes