Styling

Hoe de mouwen van een overhemd opstropen?

Een man die zijn mouwen opstroopt kan verschillende betekenissen hebben: is het tijd om te relaxen aan het einde van de dag? Wordt het juist tijd om aan het werk te gaan? Of heeft hij het gewoon erg warm?

Vroeger had het opstropen van mouwen voornamelijk één betekenis: iemand was klaar om aan het werk te gaan óf een klap uit te delen. Vandaag de dag kan het opstropen van mouwen ook simpelweg een stijlvol detail van een outfit zijn.

Hoe mouwen overhemd opstropen?

De mouwen van jouw overhemd oprollen kan op verschillende manieren. De meest gebruikte ‘standaard’ manier werkt als volgt:

  1. Knoopje(s) bij de pols losmaken
  2. Onderste deel van de mouw opvouwen, ter hoogte van de manchet
  3. Vouw het onderste gedeelte van de mouw nogmaals om
  4. Wil je de mouw net boven de elleboog? Vouw de mouw dan nogmaals om

Hoe overhemd oprollen op andere manieren?

Wil jij graag jouw overhemd mouwen opstropen? Naast de standaard methode zijn er nog drie andere manieren om dit te doen.

  • De hoge methode

Deze methode is geliefd onder mannen met brede armen. Je borduurt eigenlijk voort op de standaardmethode, alleen rol je de mouwen nog verder op (dus twee vouwen boven de elleboog).

  • De methode voor gevorderden

Deze methode ziet er strak uit en is met één beweging ongedaan te maken. Rol het onderste deel van de mouw (ongeveer tweemaal de grootte van de manchetten) over de elleboog heen. Zorg ervoor dat de stof glad is en geen vouwen meer bevat. Vouw vervolgens deze onderkant van de mouw nog eenmaal dubbel.

  • De retro methode

Hoe goed je een mouw ook oprolt, in de meeste gevallen zakt hij na verloop van tijd naar beneden. Om ervoor te zorgen dat de mouw echt niet in de weg zit, maak je gebruik van een elastiek of band. Deze band plaats je om jouw bovenarm over het overhemd heen. Trek het overhemd iets omhoog, zodat de mouw het elastiek of de band verstopt. Op deze manier blijft de mouw van het overhemd opgerold zitten en ziet het er ook nog stijlvol uit.

Overhemden in 3 lengtes
Nieuw
Arezzo Oxford Overhemd, Blauw gestreept
Arezzo
100% katoen, Regular Fit
Slechts € 89,95
Nieuw
Arezzo Oxford Overhemd, Light blue
Arezzo
100% katoen, Regular Fit
Slechts € 89,95
Nieuw
Arezzo Oxford Overhemd, Wit
Arezzo
100% katoen, Regular Fit
Slechts € 89,95
Nieuw
Pisa strijkvrij Overhemd, Blauw gestreept
Pisa
Cottonblend, Regular Fit
Slechts € 89,95
Strijkvrij
Pisa Strijkvrij Overhemd, Bordeaux
Pisa
Cottonblend, Regular Fit
Slechts € 89,95

Overhemd mouwen opstropen van Girav

Je overhemd mouwen oprollen gaat nu van een leien dakje. Wist je dat Girav een uitgebreid assortiment effen overhemden heeft? Door het unieke maatsysteem dat Girav heeft ontwikkeld, is er voor elk postuur een perfect overhemd te vinden. Uiteraard kan jij bij ons ook terecht voor polo shirts, effen T-shirts en T-shirts met print.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Merino truien
in 3 lengtes