Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

Styling

De top 4 kenmerken van een goed T-shirt

Als je wilt weten wanneer een man een T-shirt goed en fijn vindt, dan kun je dat toch het beste gewoon aan hem vragen? En dus vroegen we aan 500 Nederlandse mannen hun mening over T-shirts. Welke shirts dragen ze zelf bijvoorbeeld het liefst? Zijn dat shirts met een ronde hals of juist een V-hals? En gaat het ze dan voornamelijk om goede kwaliteit T-shirts of vinden ze het vooral belangrijk dat een T-shirt fijn zit?

Uit het onderzoek kwamen de volgende belangrijke kenmerken van een goed T-shirt naar voren.

1. De pasvorm van het T-shirt

Als iemand een nieuw T-shirt koopt, dan wordt doorgaans als eerste op de pasvorm van het shirt gelet. Dat bepaalt in belangrijke mate of je te maken hebt met goede T-shirts volgens veel ondervraagden. Die pasvorm kan overigens voor iedereen weer anders zijn. De een loopt liever in een Slim Fit shirt terwijl de ander graag een wat wijdere pasvorm (Regular Fit) heeft. Meer dan 60% van de ondervraagden let op de pasvorm als ze op zoek gaan naar hoge kwaliteit T-shirts. 

2. De shirtlengte

Veel mannen hebben een hekel aan te korte shirts. En omdat ze vaak na het wassen nog een beetje krimpen, is het slimmer om een T-shirt te kiezen dat al wat langer is. Meer dan 50% van de ondervraagden gaf aan dat zij de lengte van het shirt erg belangrijk vinden. Het unieke maatsysteem van Girav biedt daarom voor alle mannen de ideale lengtemaat.

3. De boord van het T-shirt

Bijna 40% van de ondervraagden gaf aan dat zij de boord van het T-shirt belangrijk vinden bij de keuze voor een nieuw shirt. Hoog of diep, V-hals of een ronde hals: het heeft vaak te maken met hoe en wanneer je het shirt uiteindelijk gaat dragen. Als ondershirt bij een net overhemd bijvoorbeeld. Girav biedt alle boorden en heeft bovendien het hoogste niveau van afwerking in de boorden en naden.

4. De dikte van de stof

Ook de dikte van de stof van het shirt is voor mannen een belangrijk aanknopingspunt in hun zoektocht naar hoge kwaliteit T-shirts. Overigens zijn ze daarbij niet zo eensgezind over of het nu juist een dikke of een dunne stof moet zijn. De helft gaat voor een wat dunnere stof, terwijl een 22% aangeeft dat ze liever een wat dikkere stof hebben. Bekijk hier onze extra dikke T-shirts. Girav shirts zijn gemaakt van hoogwaardig Amerikaans katoen, lees er alles over in ons blog over Amerikaans katoen.

Girav probeert continue haar producten nog beter te maken. Deze waardevolle informatie uit het onderzoek wordt dus toegepast bij productontwikkeling. Zo bieden wij het perfecte shirt voor elke man in iedere situatie.

Over girav

Girav is al meer dan 10 jaar dé T-shirts specialist. Met ons ruime assortiment kleding voor lange mannen is er altijd wel een T-shirt, poloshirts of trui die bij je past. Op werkdagen voor 23.59 besteld, Morgen in huis! Twijfel je nog? Pas het gerust thuis, je hebt 100 dagen de tijd om te retourneren.

Binnen 1 minuut je perfecte T-shirt?

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes