Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

Pasvorm

Wat is modern fit?

Wat is modern fit en is dat voor jou een fijne pasvorm? Er is veel meer beschikbaar dan regular fit (normaal) of slim fit (strakker). Met de juiste pasvorm voel jij je prettig in een overhemd of T-shirt én staat dat netjes.

Dus draag je een kostuum en zoek je naar een strakker overhemd? Of wil je juist voorkomen dat jij je ongemakkelijk voelt in een hemd of shirt dat eigenlijk net verkeerd valt? Wij leggen je uit wat modern fit is, zodat je dit misschien herkent als je favoriete keuze.

Veelgestelde vragen (FAQ) over modern fit

Modern fit staat voor een ‘moderne pasvorm’. Het is licht getailleerd, beschikbaar voor overhemden en T-shirts. De kleding heeft een vlotte look, iets dat past bij de moderne man.

De pasvorm ontstaat door het rugpand van een overhemd of shirt iets strakker te snijden. Dit zorgt ervoor dat de kleding mooi op de taille valt.

We beantwoorden een paar van de veel gestelde vragen over modern fit:

  • Voor wie is de pasvorm geschikt?
    Iedereen met een gemiddelde of doorsnee bouw kan modern fit dragen. Dus houd je van een beetje taillering, maar ervaar je tailored fit als te strak? Of ben je geen fan van slim fit en extra slim fit? Dan is de kans groot dat je hiermee een betere keuze maakt. De pasvorm geeft de meeste mannen voldoende ruimte en vrijheid, terwijl het tegelijkertijd netjes afkleedt.
  • Hoe draag ik deze pasvorm?
    Dankzij modern fit zorgt een overhemd of shirt met deze pasvorm automatisch voor een verzorgde look. Het kleedt een beetje af, waardoor de kleding meteen op maat lijkt. Draag het overhemd of T-shirt bijvoorbeeld onder een colbert of kostuum dat recht is gesneden.
  • Hoe herken ik modern fit overhemden en shirts?
    Je herkent een modern fit overhemd of shirt aan de lichte ronding in de taille. Leg de kleding plat neer om dit te zien. Daarnaast kun je het rugpand bekijken. De stof is aan de achterkant een beetje ingenomen, waardoor hier een naad zit.

Jouw ideale pasvorm: 17 maten

Wil je zeker weten dat je met modern fit of een andere pasvorm precies de juiste maat bestelt? Bij Girav begrijpen we dat iedereen anders is. Daarom helpen we je met onze maatvinder de beste keuze te maken uit maar liefst 17 verschillende maten. Dan weet je zeker dat het goed past!

Modern Fit overhemden
-30%
Livorno Overhemd, Navy
Livorno
100% katoen Modern Fit
Slechts € 69,97 Normale prijs € 99,95
-30%
Livorno Overhemd, Zwart
Livorno
100% katoen Modern Fit
Slechts € 69,97 Normale prijs € 99,95
-30%
Livorno Overhemd, Sky Blue
Livorno
100% katoen Modern Fit
Slechts € 69,97 Normale prijs € 99,95
-30%
Livorno Overhemd, Wit
Livorno
100% katoen Modern Fit
Slechts € 69,97 Normale prijs € 99,95

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes