Kleding combineren

Donkerblauw en zwarte kleding combineren: kan blauw met zwart?

Stel, je hebt een kast vol met zwarte kleding. Kun je dat met donkerblauw combineren? Het is misschien wel de bekendste fashion crime. Tenminste, dat is wat sommigen ervan denken. Als je het goed combineert is blauw met zwart juist heel mooi.

Wij leggen je uit hoe je een blauwe blouse kunt combineren. En met welke andere kleur je zwart prima kunt combineren (spoiler: ook met donkerblauw gaat dat heel goed). Zo weet je zeker dat je de zwarte of blauwe blouse mooi combineert, met een T-shirt of een geschikte blazer.

Zwart: ideaal in ieder seizoen

Als je graag zwart draagt ben je daarin bepaald niet alleen. De kleur is geschikt voor ieder seizoen, ondanks de donkere tint. Zwart combineert heel eenvoudig, dus dat lukt zowel in de zomer als de herfst, in de winter en in de lente.

Tip: pas op met te veel zwarte kleding in de zomer. De donkere kleding absorbeert zonnestralen en daarmee de warmte. Voordat je het weet begin je overmatig te zweten.

Zwart combineer je bijvoorbeeld mooi op een jeans of zelfs op een nettere broek. Draag een zwarte blouse, een polo of een mooi shirt. En heb je een donker pak aan? Ook dan is zwart een populaire keuze. Je ziet daardoor combinaties met bijvoorbeeld donkerblauw, donkergroen en grijs.

Tip: draag je zwart op een zwarte jeans? Dat kan, zolang de materialen maar verschillen. Een jeans met een zwart T-shirt kan, maar een nette zwarte pantalon eronder wordt al snel saai.

Mag donkerblauw op zwart?

En dan de hamvraag: kun je zwart met donkerblauw combineren? Wat ons betreft wel, al vraagt blauw met zwart wel om een beetje extra aandacht. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat je donkerblauw gebruikt om het zwarte wat minder hard of stoer te maken. De donkere tint werkt ten opzichte van zwart verzachtend.

Dus wil je een donkerblauw overhemd combineren? Op een zwarte broek komt die laatste kleur wat zachter over. De combinatie straalt bijvoorbeeld onafhankelijkheid en betrouwbaarheid uit. Met name zakelijk zorgt het op die manier voor een overtuigende outfit.

T-shirts, blouses en blazers: zo doe je dat

En natuurlijk kunnen we dat veel concreter voor je maken. Dus wil je een zwarte blouse combineren? Of twijfel je over een donkerblauw T-shirt of een blazer in donkerblauw of zwart? Dit zijn de gouden regels waarmee jij de kleding zonder zorgen kunt combineren:

  • Donkerblauw T-shirt onder een zwart colbert
    Het T-shirt in donkerblauw laat het zwarte colbert een beetje zachter overkomen. Het blijft stoer, maar met een nuance. Zo kom je zakelijk en bij andere nette gelegenheden goed voor de dag.
  • Donkerblauw overhemd op een zwarte pantalon
    Het donkerblauwe overhemd of de donkerblauwe blouse is een mooie keuze op een zwarte pantalon. Je verzacht opnieuw het zwart, waarmee in dit geval de aandacht bovendien meer uitgaat naar jouw bovenlichaam.
  • Donkerblauwe polo op een zwarte jeans
    De donkerblauwe polo is op een vergelijkbare manier een mooie keuze op een zwarte jeans. Je zou zelfs een zwarte polo kunnen dragen, met name als je kiest voor een gladde stof die duidelijk anders is dan die van de spijkerbroek in zwart die je draagt.

De beste outfit vinden?

Bestel online en gebruik ons unieke maatsysteem. Bestellingen voor 23:59u heb je standaard de volgende werkdag in huis en je kunt jouw bestelling standaard 100 dagen gratis retourneren.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes