Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

Girav

Girav zorgt er voor dat jouw shirts minimaal krimpen

We doen ons best om jouw shirts zo lang mogelijk mooi te houden. Hiervoor is het belangrijk om controle te hebben over de onze gehele productie, van A tot Z. Iedere dag controleren we de kwaliteit van onze T-shirts en regelmatig bezoeken we onze partners om te kijken hoe we onze producten beter, mooier en duurzamer kunnen maken. Maar hoe zorgen we er voor dat jij lang kunt genieten van onze T-shirts?

Keuze van ons katoen

Allereerst gebruiken we Amerikaanse katoen en spinnen daar een compact garen van. Amerikaanse katoen heeft een langere vezel dan andere katoensoorten. Dit is sterker, mooier en minder krimpgevoelig.

Van katoen naar een doek

Nadat het garen is gesponnen krijgt deze een compact behandeling. Dit betekent dat alle oneffenheden van het garen worden verwijderd waardoor het mooi glad en strak is. Dit kun je zien als de goed naar het T-shirt kijkt, je ziet geen pluisjes en pitjes in het doek.

Links normaal garen en rechts het compact garen.

Nadat de kwaliteit van het garen is gecontroleerd op oneffenheden wordt het doek gebreid. Dit gebeurt in speciale breimachines.

Het bepalen van de kleur

Wanneer het doek gereed is, moet het doek geverfd worden in de juiste kleur. De katoen gaat, afhankelijk van de kleur een bepaalde tijd in een verfbad. Het katoen wordt daarna nog nagewassen en gespoeld, zodat alle overtollige verfstoffen zijn verdwenen.

Extra voorwassen en drogen

Nadat het doek gedroogd is, is het tijd voor het conditioneren van de stof. Het geverfde doek gaat door een lange reeks machines die in verschillende temperatuurfasen de stof uiteindelijk vastzet op een bepaalde stofbreedte. Vervolgens volgt er nog een anti krimp behandeling waarbij de stof ‘gestoomd’ en gedroogd wordt. De stof moet nu een tijdje rusten en is dan gereed voor gebruik.

Heeft de stof lang genoeg gerust en is het voldoende uitgebalanceerd, dan wordt het doek voordat het gesneden wordt, nog een keer speciaal voor Girav extra gestoomd en gedroogd alvorens de uiteindelijke productie van de shirts kan  starten.

Hulp nodig bij het kiezen van je T-shirt?

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes