Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

Wat is slow fashion?

29 mei, 2024

Wat is slow fashion en waarom kiezen steeds meer mensen daar heel bewust voor? Bij Girav geloven we in duurzaamheid, vanuit een focus op kwaliteit. Dat past binnen wat ‘slow fashion’ heet, omdat we niet achter de laatste modetrends aanhollen. In plaats daarvan maken we tijdloze kleding die je kunt blijven dragen. Keer op keer.

Wat maakt fashion ‘slow’, of ‘fast’? En waarom kan het geen kwaad om het allemaal wat meer ‘slow’ te doen, als we waarde hechten aan duurzaamheid en kwaliteit? Dat is wat we je graag uitleggen.

Fast versus slow: verschillen tussen slow en fast fashion?

De ‘slow fashion’ betekenis is eigenlijk heel simpel. Het is fashion die bedoeld is om langer mee te gaan, omdat je niet steeds wat nieuws koopt op basis van de volgende trend.

Wat dat betreft is het ook niet nieuw, omdat de sterkste merken al jaren tijdloze kleding maken. Dat doen we daarom bij Girav ook. Als we moeten kiezen tussen slow fashion vs. fast fashion is die keuze voor ons heel makkelijk. Door de fashion slow te consumeren gaat het namelijk veel langer mee. Dat past heel goed bij de hoge kwaliteit en de keuze van onze materialen. Daarnaast steken we veel aandacht in de pasvorm, de maatvoering en de afwerking.

Slow fashion assortiment van Girav

Ben je benieuwd hoe die slow fashion eigenschappen overal terugkomen in ons assortiment?
We zetten een paar voorbeelden voor je op een rij:

Hoodies
We zullen altijd kiezen voor praktische en duurzame keuzes. Onze hoodies hebben aan metalen dopjes aan het uiteinde van de trekkoordjes in plaats van plastic dat in de was kapot gaat. En de kangaroezak op de buik heeft ritsen . Zo kun je tijdens het sporten een sleutel meenemen, of tijdens de hond uitlaten je telefoon.

  • 100% merinowol T-shirts
    Deze T-shirts zijn gemaakt van 100% fijne merinowol. Dat materiaal staat bekend om de ademende, vochtregulerende en antibacteriële eigenschappen. Het is een duurzaam materiaal dat lang meegaat. Bovendien biedt het veel comfort, in allerlei omstandigheden.
  • Piqué polo’s
    Onze Madrid-polo is een populaire keuze, gemaakt van premium piqué katoen. Het materiaal is alvast voorgekropen en gewassen. Dat voorkomt krimp nadat jij het hebt gekocht en gedragen. Zo gaat de polo veel langer mee, dus is het ultieme slow fashion.
  • Chino’s en joggingbroeken
    We maken onze chino’s in 4 lengtematen en de korte broeken in 3 verschillende lengtematen, net als de rest van onze herenkleding. Dat doen we bewust, omdat de ideale lengtemaat ervoor zorgt dat je er veel langer gebruik van blijft maken. Voor deze broeken hebben we gekozen voor pima katoen, een luxe katoen dat wellicht duurder is maar veel langer meegaat.

Slow fashion T-shirts kopen

Wil je slow fashion T-shirts kopen of zoek je naar andere items? Bekijk zowel de T-shirts als de rest van ons assortiment en maak je keuze. Bij ons is alle fashion slow, omdat we graag kiezen voor kwaliteit en een tijdloos ontwerp. Dat betekent dat de kleding lang meegaat, dat je die makkelijk combineert en dat je daarmee bovendien een duurzame en bewuste keuze maakt. Goed bezig!

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes