Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

FAQ

Wat is een hoodie?

Wat is een hoodie en hoe draag je die? Bestel een comfortabele trui met capuchon, bijvoorbeeld met een grote buidelzak aan de voorkant. Bestel ze in katoen of een mix van katoen met polyester, voor lekker veel comfort en warmte. Wij leggen je uit over dit populaire item voor de wintermaanden en andere ontspannen momenten bij je thuis.

De hoodie draag je casual of bij een sportieve outfit. Maak het jezelf lekker makkelijk. De ontspannen tot nonchalante stijl combineert goed met een joggingbroek en een paar comfortabele schoenen, of pantoffels bij je thuis.

Wat is een hoodie?

Een hoodie is een comfortabele trui, met een capuchon en een grote buidelzak aan de voorkant. De truien hebben veelal een zachte en comfortabele, dikke stof. De truien in bijvoorbeeld katoen of een mix met polyester zitten lekker comfortabel en houden je goed warm.

Tip: ‘hoodie’ is een verwijzing naar de ‘hood’, dus de capuchon van de trui. Trek die lekker over je hoofd of ga voor de casual tot nonchalante stijl die ervan uit gaat.

Hoodies in 3 lengtes
Houston oversized hoodie, Light beige
Houston
Sweatstof Oversized Fit
Slechts € 99,95
Houston oversized hoodie, Metal green
Houston
Sweatstof Oversized Fit
Slechts € 99,95
Houston oversized hoodie, Black
Houston
Sweatstof Oversized Fit
Slechts € 99,95
-30%
Harvard Hoodie, Pepper green
Harvard
Sweatstof Regular Fit
Slechts € 62,97 Normale prijs € 89,95
Denver Hoodie met rits, Royal blue
Denver Zip
Sweatstof Regular Fit , Full-zip
Slechts € 89,95

Hoe is de hoodie ontstaan?

De hoodie kijkt terug op een rijke geschiedenis, want ontstond al in de jaren ’30. Het was oorspronkelijk een ontwerp voor arbeiders in koude opslagruimtes in New York. Daarna werd de trui al snel populair bij atleten en later in de hiphopcultuur van de jaren ’70. Tegenwoordig is de hoodie een vast onderdeel van de garderobe voor heren. De trui is geliefd bij mannen van alle leeftijden en achtergronden, vanwege de veelzijdigheid, warmte en het comfort.

Hoe draag je een hoodie?

Simpel: je draagt de hoodie precies zoals jij wilt. Vooral voor een casual look is deze trui heel goed geschikt. Combineer de trui dus met een fijne jeans en een paar sneakers. En zoek je naar een meer sportieve of atletische look? Kies dan voor een extra lange joggingbroek en een paar sportschoenen.

Combineer de hoodie met een bomberjack of een denim jack voor een gelaagde outfit, waarmee je kiest voor een meer trendy stijl.

Het is belangrijk om je hoodie te dragen in de juiste maat. Zorg dat de trui goed past, maar kies die in ieder geval niet te strak. Ga liever voor een wat meer ruime en baggy maat, met voldoende lengte. Zo benadruk je het casual karakter, dat zo goed past bij deze trui voor heren.

Tip: bij ons bestel je de hoodie in drie lengtematen. Zo weet je zeker dat die precies past, en voldoende breedte heeft bij de lengte die jou goed past.

Hoe vouw je een hoodie op?

Het opvouwen van een hoodie is eigenlijk heel eenvoudig:

  1. Leg de hoodie met de voorkant naar beneden op een plat oppervlak.
  2. Vouw de mouwen naar binnen, over het lijf van de trui.
  3. Vouw de onderkant van de hoodie tot net onder de capuchon.
  4. Vouw van onder naar boven tot een compact pakketje.
  5. Berg de hoodie op in de kast, om die netjes te houden.

Bestel online onze hoodies in de drie lengtematen. Wij zorgen voor de perfecte pasvorm, dankzij Standard Long, Long Fit en Extra Long Fit. Ontdek de diverse kleuren en stijlen, die je eenvoudig online bestelt. 

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes