FAQ

Top 5 landen met de langste mensen

Lang zijn levert volgens onderzoek nogal wat voordelen op. Zo zouden lange mensen bijvoorbeeld meer verdienen dan minder lange mensen. Ook zouden ze eerder aangenomen worden. Lange mannen vinden makkelijker een partner in de liefde. In welke landen wonen dan deze langste mensen?

Girav is er als specialist van lange T-shirts voor jou ingedoken.

De ‘langste’ landen liggen allemaal in Europa, en dan met name in Noord-Europa. Naast Nederland doen ook de Scandinavische landen hun best om ‘groot’ te worden. Vaak wordt er gedacht dat de goede gezondheidszorg in deze landen de basis is van het langer zijn. Een andere reden is de genetische bouw van de mensen in de noordelijke landen. Hierdoor zijn wij bijvoorbeeld gemiddeld langer dan de Belgen, die op hun beurt weer langer zijn dan de Fransen en de Spanjaarden.

Hulp nodig? Ontdek binnen 1 minuut je perfect T-shirt.

We hebben de 5 langste landen op een rijtje gezet voor je:

5. Estland

De gemiddelde lengte van de inwoners van dit noordelijke land ligt op 1.78 meter. De invloed van Scandinavië neemt hier de laatste jaren toe, wat ook een verklaring kan zijn voor de steeds langer wordende bevolking.

4. Noorwegen

Het op één na rijkste land staat ook in de top 5 van landen met de langste bevolking. De gemiddelde lengte in Noorwegen is 1.79 meter.

3. Denemarken

De Denen worden vaak beschouwd als het ‘tweelingbroertje’ van Nederland. De bevolking is dan ook lang en het land kent een sterke economie. De Denen zijn gemiddeld 1.80 meter lang.

2. Zweden

Met een gemiddelde lichaamslengte van 1.81meter staat Zweden, ook een Scandinavisch land, in de top 5. Net als in andere Scandinavische landen lijkt invloed van de Vikingen hier terug te komen in de gemiddelde lichaamslengte.

1. Nederland

Natuurlijk staan we zelf nog altijd bovenaan als het gaat om ‘het langste volk ter wereld’. De Nederlanders zijn gemiddeld 1.83 meter. De mannen in Nederland hebben zelfs een gemiddelde lengte van 1.88 meter. Maar ook in Nederland zijn er verschillen te zien tussen de lichaamslengte in de noordelijke provincies en Limburg. In Groningen en Friesland is de Nederlander gemiddeld ruim 2 centimeter langer dan in het zuiden.

Meest verkochte producten
-25%
Dallas oversized T-shirt, Light beige
Dallas
100% katoen, Oversized Fit
Slechts € 29,96 Normale prijs € 39,95
Houston oversized hoodie, Metal green
Houston
Sweatstof, Oversized Fit
Slechts € 99,95
-30%
Oakland oversized sweater, Mauve red
Oakland
Sweatstof, Oversized Fit
Slechts € 62,97 Normale prijs € 89,95
-30%
Riga Trui, Grijs melange
Riga
Lamswol, Regular Fit
Slechts € 90,97 Normale prijs € 129,95
Alaska puffer jas, Navy
Alaska
Recycled nylon, Regular Fit
Slechts € 199,95

Shop kleding voor lange mannen op Girav.nl

Wij zijn het kledingmerk dat snapt dat maatvoering te complex is voor een paar standaardmaten. Of je nu lang, klein, breed, smal of vol bent, bij Girav kan je altijd terecht voor perfect passende shirts, polo shirts, overhemden en truien voor elke man.

Een goed shirt is pas echt goed als het goed past. Bij Girav hebben we een alternatief maatsysteem bedacht op basis van lengte, gewicht en lichaamsbouw. Het resultaat? Shirts in 17 maten, dus ook die van jou!

Voor 23:59 besteld, Morgen in huis. Pas op je gemak thuis, je hebt 100 dagen om te retourneren.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Merino truien
in 3 lengtes