Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

FAQ

De geschiedenis van het T-shirt met opdruk

Je staat er eigenlijk nooit bij stil, maar het T-shirt met opdruk heeft nog niet een heel lange geschiedenis. Dit ligt niet zozeer aan het bedrukken van de shirts, want de druktechniek is al eeuwenoud. Juist het dragen van een T-shirt als bovenkleding is nog geen eeuw oud.

Van ondershirt naar populair kledingstuk

Het T-shirt was eigenlijk in eerste instantie bedoeld als ondershirt onder andere kleding. Ook tijdens WOII droegen soldaten en mariniers het T-shirt onder hun uniform. Echter in hun vrije tijd droegen ze veelal alleen hun T-shirt boven hun legerbroek. Na de oorlog bleven veel Amerikaanse militairen in hun vrije tijd T-shirts dragen als bovenkleding. Het zichtbaar dragen van een T-shirt werd niet maatschappelijk gewaardeerd tot Marlon Brando in 1951 een T-shirt droeg in de film ‘A Streetcar Named Desire’. Later werd het T-shirt een symbool voor rebellerende jeugd toen James Dean T-shirts droeg in de film ‘Rebel without a cause’.

T-shirts met print
-50%
The City - Logo T-shirt, Oranje
The City
Ronde hals Regular Fit , 100% katoen
Slechts € 17,48 Normale prijs € 34,95

T-shirts met print

Nadat Marlon Brando het T-shirt populair had weten te maken, werden er T-shirts met print op de markt gebracht voor volwassenen. Daarvoor waren er ‘printed t-shirts’ alleen voor kinderen op de markt. Echter duurde het nog tot 1960 voor de druktechniek zover was dat de prints ook langer mooi bleven. Eén van de eerste populaire en veel verkochte shirts was het bekende T-shirt met een print van Che Guevara midden in de jaren 60.

Hierna explodeerde in Amerika de markt voor T-shirts met opdruk. Rock-‘n-Roll bands omarmden het T-shirt als merchandise product en al snel volgden ook sportclubs. En vanaf de jaren ’80 werd het gebruikelijk om merknamen op het T-shirt te dragen.

Populariteit van Printed Tees

In tegenstelling tot begin jaren ’40 – toen alle T-shirts nog geproduceerd werden als ondershirts – wordt vandaag de dag 80% van de T-shirts geproduceerd als bovenkleding. Daarvan zijn de meeste shirts voorzien van een print.

Inmiddels is het T-shirt met print niet meer weg te denken uit het straatbeeld en zijn de prints zeer divers. Van politieke uiting tot bedrukking met het logo van je favoriete sportclub, tegenwoordig kom je allerlei soorten prints tegen en kun je zelfs je eigen unieke teksten op T-shirts laten drukken.

Hulp nodig bij het vinden van het perfect T-shirt?

Vul onze T-shirt keuzehulp in en binnen 1 minuut weet je jouw perfect T-shirt. aan de hand van een paar vragen maken we een slimme selectie uit de T-shirts collectie. Makkelijk en snel ontdekken!

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes