Care

Hoe krijg je smeer uit kleding?

Heb je smeerolie, kettingsmeer of andere soorten smeervlekken op je kleding gekregen, en vraag je je af hoe je dit eruit krijgt? Deze vlekken zijn vaak hardnekkig en kunnen moeilijk te verwijderen zijn. Gelukkig zijn er verschillende methoden en huismiddeltjes die kunnen helpen bij het verwijderen van smeer uit kleding. In dit blog delen we enkele tips om smeer uit kleding te krijgen.

4 tips voor smeer uit kleding verwijderen

  1. Afwasmiddel en suiker
  2. Margarine of boter
  3. Maïzena
  4. HG Vlekweg Nr. 2
  5. Handzeep en zout

Hieronder vertellen we wat je exact nodig hebt per punt.

1. Smeer verwijderen met afwasmiddel en suiker

Een eenvoudige methode om smeervlekken te verwijderen, is door afwasmiddel en suiker te combineren. Meng een kleine hoeveelheid afwasmiddel met wat suiker en wrijf dit mengsel met een afwasborstel of een oude tandenborstel op de vlek. Bij hardnekkige vlekken kun je wat ammoniak toevoegen en de behandeling herhalen. Spoel de kleding vervolgens grondig uit.

2. Margarine of boter voor het verwijderen van smeer

Een andere methode die effectief kan zijn, is het gebruik van margarine en boter.
Breng wat halvarine of margarine aan op de vlek en laat dit ongeveer een uur intrekken. Strooi vervolgens zeeppoeder over de vlek en wrijf voorzichtig met warm water totdat de vlek verdwijnt.

3. Maïzena voor het verwijderen van smeer uit kleding

Als je smeer op je kleding hebt, kan maïzena een handig middel zijn om deze vlekken te verwijderen. Strooi maïzena op de smeervlek en laat het een nachtje intrekken. De maïzena zal het vuil uit de stof trekken. Na het intrekken kun je het vuil samen met de maïzena eenvoudig van je kleding afkloppen.

4. HG Vlekweg Nr. 2 voor smeer uit kleding

Daarnaast zijn er ook commerciële producten die speciaal ontwikkeld zijn voor het verwijderen van vlekken, zoals HG Vlekweg Nr. 2. Dit krachtige middel kan eenvoudig en veilig worden gebruikt om smeer uit kleding te verwijderen. Volg de instructies op de verpakking voor het beste resultaat.

Meest verkochte producten
Coming soon
Athens stretch short, Dark jeans
Athens
Premium stretch katoen Regular Fit
Slechts € 99,95
Coming soon
Wales worker Overshirt, Dark olive
Wales
100% katoen Regular Fit
Slechts € 129,95
Nieuw
Venice premium Poloshirt, Light brown
Venice
Slim Fit Polo kraag , 100% katoen
Slechts € 89,95
Nieuw
Cape Town Jersey Polo, Dark jeans
Cape Town
Slim Fit Shirt kraag
Slechts € 69,95
Nieuw
Bologna Linnen Overhemd, Blauw gestreept
Bologna
100% Linnen Regular Fit , 100% Linnen
Slechts € 89,95

5. Handzeep en zout voor smeer uit kleding

Voor deze reinigingsmethode heb je handzeep en zout nodig. Breng eerst de handzeep aan op de smeervlek en strooi vervolgens het zout eroverheen. Gebruik een oude tandenborstel of afwasborstel om dit voorzichtig in de vezels van de stof te wrijven. Was vervolgens het kledingstuk in de wasmachine voor het beste resultaat. De zeep ontvet de stof, terwijl het zout ervoor zorgt dat zelfs de laatste restjes smeer uit de vezels van de stof worden getrokken.

Hoewel deze huismiddeltjes vaak effectief zijn bij het verwijderen van smeervlekken, is het belangrijk om voorzichtig te zijn en de instructies te volgen. Test de methode eerst op een klein, onopvallend deel van de kleding om eventuele schade of verkleuring te voorkomen.

Het is belangrijk om te weten dat smeervlekken het beste zo snel mogelijk behandeld kunnen worden. Wacht niet te lang voordat je actie onderneemt, want hoe langer de vlek in de stof trekt, hoe lastiger het wordt om ‘m volledig te verwijderen.

Het is ook aan te raden om kleding met smeervlekken niet direct in de wasmachine te doen. De warmte van het water kan ervoor zorgen dat het vet zich aan de vezels hecht, waardoor de vlek moeilijker te verwijderen is. Gebruik eerst een van de bovengenoemde reinigingsmethoden voordat je de kleding in de wasmachine wast.

Met deze tips en methoden kun je hopelijk succesvol smeer uit je kleding verwijderen. Onthoud dat het belangrijk is om snel te handelen en de juiste methoden en middelen te gebruiken. Met wat geduld en inspanning krijg je zo die smeervlekken uit je kleding!

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes