Care

Overhemd opvouwen: hoe doe je dat?

Elke man heeft wel een overhemd in zijn kledingkast hangen. Vaak wordt een overhemd op een kledinghanger gehangen, want dit verkleint de kans op kreukels. Soms is dit niet mogelijk omdat je te weinig hangruimte hebt of op reis gaat. In dit geval kan je jouw overhemd opvouwen. Hoe vouw je een overhemd op zonder kreukels en vouwen? We leggen het je uit.

Hoe vouw je een overhemd op?

Wil jij graag jouw overhemd opvouwen, maar weet je niet goed wat de beste manier is? Een goed opgevouwen overhemd hoeft niet te kreuken. Volg de volgende stappen en voor je het weet heb jij een nette stapel opgevouwen overhemden:

 • Sluit alle knopen, vergeet hierbij niet de knopen op de mouwen en rondom de hals
 • Sla het overhemd goed uit zodat er geen kreukels meer te vinden zijn
 • Leg het overhemd op een platte ondergrond (tafel) met de knopen naar onder
 • Vouw de zijkanten van het overhemd voor 1/3 deel naar binnen
 • Vouw vervolgens beide mouwen in de lengte naar binnen
 • De laatste tien centimeter van de mouwen vouw je omhoog, zo blijft alles netjes op zijn plek
 • Tot slot vouw je het overhemd dubbel, tot aan de boord

That’s it! Nu kan jij netjes jouw overhemd opvouwen. Het lijkt misschien lastig, maar oefening baart kunst.

Tip: Kies voor gemak en tijd besparen met strijkvrije overhemden. Die kun je na het wassen op een hangertje drogen zonder kreuken. Door de speciale stof komen er minder kreukels in tijdens het dragen.

Hoe overhemd opvouwen zonder kreukels?

Het opvouwen van een blouse zonder kreukels kan een uitdaging zijn, vooral als je wilt dat deze er netjes en verzorgd uitziet. Deze praktische tips en eenvoudige stappen helpen je bij het opvouwen van een blouse zonder vervelende kreukels. Of je nu je garderobe netjes wilt organiseren of je blouse wilt inpakken voor een reis, deze techniek zal je helpen om een kreukvrije blouse te behouden.

Een blouse opvouwen zonder kreukels doe je zo:

 1. Voorbereiding: Zorg voor een schone en vlakke ondergrond. Zorg ervoor dat het shirt gestreken is.
 2. Kraag en mouwen: Vouw de kraag omhoog en de mouwen recht naar voren.
 3. Verticale vouw: Vouw de onderkant tot net onder de borstzakken.
 4. Horizontale vouwen: Vouw het shirt in gelijke delen van rechts en links naar het midden.
 5. Controleer en gladstrijken: Controleer op kreukels en strijk ze glad.

Met deze eenvoudige stappen vouw je een overhemd zonder kreukels.

Overhemden in 3 lengtes
Nieuw
Arezzo Oxford Overhemd, Blauw gestreept
Arezzo
100% katoen, Regular Fit
Slechts € 89,95
Nieuw
Arezzo Oxford Overhemd, Light blue
Arezzo
100% katoen, Regular Fit
Slechts € 89,95
Nieuw
Arezzo Oxford Overhemd, Wit
Arezzo
100% katoen, Regular Fit
Slechts € 89,95
Nieuw
Pisa strijkvrij Overhemd, Blauw gestreept
Pisa
Cottonblend, Regular Fit
Slechts € 89,95
Strijkvrij
Pisa Strijkvrij Overhemd, Bordeaux
Pisa
Cottonblend, Regular Fit
Slechts € 89,95

Hoe kun je een overhemd meenemen in koffer?

Wil jij een overhemd meenemen op vakantie of naar een zakenreis? Je kan jouw overhemd opvouwen en in de koffer stoppen, maar het oprollen van een overhemd is een efficiëntere manier. Deze techniek is eenvoudig én ruimtebesparend. Met de juiste techniek kun je ervoor zorgen dat je overhemden netjes en kreukvrij blijven tijdens het reizen. Volg deze eenvoudige stappen om je overhemden op de juiste manier in je koffer te pakken:

 1. Mouwen oprollen
  Begin met het losknopen van het overhemd en leg het plat op een vlakke ondergrond. Vouw de mouwen naar binnen, zodat ze parallel lopen aan de lengte van het overhemd. Rol vervolgens de mouwen strak op tot net onder de schouder van het overhemd.
 2. Overhemd oprollen
  Begin aan de onderkant van het overhemd en vouw ongeveer een derde van de lengte naar boven. Zorg ervoor dat de knopen aan de binnenkant zitten, zodat ze niet tegen andere kledingstukken kunnen schuren. Rol het overhemd strak op, beginnend bij de onderkant. Dit helpt om eventuele kreukels te verminderen en zorgt ervoor dat het overhemd compact blijft.
 3. In de koffer leggen
  Leg het opgerolde overhemd met de kraag aan de bovenkant in de koffer. Dit zorgt ervoor dat de kraag zijn vorm behoudt tijdens het reizen. Plaats het overhemd tegen de zijkant van de koffer en vul de lege ruimtes rondom op met andere kledingstukken, zoals sokken of ondergoed. Dit helpt om de koffer netjes en georganiseerd te houden.
 4. Optionele tips
  Als je extra voorzichtig wilt zijn, kun je tussen de lagen van het opgerolde overhemd een dunne laag tissuepapier leggen om kreukels te voorkomen. Daarnaast kun je ook een plastic zak of een kledingzak gebruiken om het overhemd extra bescherming te bieden.

Met deze eenvoudige stappen kun je jouw overhemden kreukvrij meenemen in je koffer. Het oprollen van de mouwen en het op de juiste manier oprollen van het overhemd helpt om kreukels te verminderen, terwijl de kraag zijn vorm behoudt. Op deze manier blijven je overhemden net en fris, zelfs als je onderweg bent.

Tip: Overhemd opvouwen en opstapelen

Wil jij jouw gevouwen overhemden opstapelen in de kast? Dit is zeker mogelijk, maar pas wel op: hoe meer overhemden jij op elkaar stapelt, hoe zwaarder dit is voor de onderste overhemden. Het gevolg? Kreukels! Zorg er dus voor dat je geen zware, hoge stapels maakt en laat voldoende ruimte tussen de verschillende stapels. Op deze manier kan er genoeg lucht circuleren en ruikt jouw overhemd fris in plaats van muf zodra je hem wilt aantrekken.

Kiezen van de juiste methode voor het opvouwen van je overhemd

Als je op zoek bent naar de juiste manier om een overhemd op te vouwen, zijn er verschillende technieken die je kunt overwegen. Een van de meest gebruikte methoden is de ‘basic fold’, waarbij je het overhemd horizontaal en verticaal vouwt in een nette rechthoek. Deze methode is eenvoudig en snel, ideaal voor dagelijks gebruik of als je weinig ruimte hebt in je koffer.

Een andere optie is de ‘military roll’, waarbij je het overhemd strak oprolt tot een compacte cilinder. Deze methode is handig voor op reis, omdat het weinig ruimte inneemt en helpt bij het verminderen van kreuken. Een derde techniek is de ‘square fold’, waarbij je het overhemd vouwt in een vierkante vorm. Deze methode is ideaal als je je overhemden netjes wilt bewaren in een lade of op een plank.

Elke methode heeft zijn voor- en nadelen. De basic fold is snel en gemakkelijk, maar het kan leiden tot meer kreukels als het overhemd langere tijd opgevouwen blijft. De military roll neemt minder ruimte in beslag en helpt bij het verminderen van kreukels, maar het kan wat meer tijd en skills vergen om het overhemd strak op te rollen. De square fold zorgt ervoor dat je je overhemden mooi in de kast kunt leggen en voorkomt kreukels, maar het kost meer ruimte in je koffer of kledingkast.

Het kiezen van de juiste methode hangt af van je specifieke behoeften. Als je vaak reist en weinig ruimte hebt, is de military roll wellicht de beste optie. Als je je overhemden netjes wilt bewaren in je kast, is de square fold een goede keuze. Voor dagelijks gebruik kan de basic fold snel en praktisch zijn. Probeer de verschillende methoden uit om te zien welke het beste werkt voor jouw situatie.

Online overhemden kopen bij Girav

Heb jij onze tips toegepast en al jouw overhemden netjes opgevouwen? Kom je tot de conclusie dat jouw kledingkast wel toe is aan nieuwe overhemden? Neem eens een kijkje in het assortiment van Girav. Hier vind je diverse kleuren effen overhemden. Dankzij het unieke maatsysteem van Girav slaagt iedereen hier voor een perfecte pasvorm.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Merino truien
in 3 lengtes