Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

Care

Hoe kun je inkt uit kleding verwijderen?

Lelijke inktvlekken in je kleding? Balen! Gelukkig kun je ze er meestal nog uit krijgen. Dus geen paniek, zelfs je favoriete broek, T-shirt of andere kleding krijg je met onze tips waarschijnlijk weer netjes. Wij leggen je uit hoe je inkt uit kleding haalt.

Wil je pen uit je kleding verwijderen of zijn er andere vlekken ontstaan door inkt? Geen zorgen, wij leggen je voor de verschillende soorten inktvlekken uit hoe je dat oplost.

Soorten inktvlekken in je kleding

Zit er inkt van een pen in je kleding of heeft er iets anders gelekt? Inkt geeft lelijke vlekken, die je natuurlijk uit je kleding wilt wassen. Het is belangrijk om de stof eerst op de juiste manier voor te behandelen, en de kleding daarna volgens het wasvoorschrift te wassen.

 • Inkt van een pen (ballpoint) uit je kleding halen
  Inkt van een pen is inkt op oliebasis. Gebruik alcohol of haarlak om het uit je kleding te verwijderen. De alcohol helpt de inkt op te lossen, waardoor de vlek als sneeuw voor de zon verdwijnt.
 • Vloeibare inkt (vulpen) uit je kleding halen
  Vloeibare inkt is meestal op waterbasis. Gebruik koud water en milde zeep om de inkt uit je kleding te verwijderen. Zo krijg je de inkt er meestal gewoon uit, zonder dat je agressieve middelen nodig hebt.
 • Gel inkt uit je kleding halen
  Gel inkt bevat een gelachtige consistentie. Dat laat zich vaak lastig uit je kleding verwijderen. Gebruik een mengsel van alcohol met azijn. Ga voorzichtig te werk en kijk of het de vlek uit je kleding verwijdert.
 • Marker ((zwarte) viltstift) inkt uit je kleding halen
  Inkt van een (permanent) marker is het lastigst uit je kleding te halen. Probeer een oplosmiddel zoals aceton of nagellakremover. Test dit eerst op een onopvallend deel, omdat het je kleding kan aantasten.

Tip: zorg dat je er zo snel mogelijk bij bent om de vlek te behandelen. Handel direct als je de vlek hebt gemaakt. Je hebt dan meer kans dat je kleding er straks weer als nieuw uitziet.

Je outfit in 3 lengtes
Nieuw
Athens stretch short, Dark jeans
Athens stretch short, Dark jeans
Athens
Premium stretch katoen Regular Fit
Slechts € 99,95
Wales worker Overshirt, Dark olive
Wales worker Overshirt, Dark olive
Wales
100% katoen Regular Fit
Slechts € 129,95
30%
Venice premium Poloshirt, Light brown
Venice premium Poloshirt, Light brown
Venice
Slim Fit Polo kraag , 100% katoen
Slechts € 62,97 Normale prijs € 89,95
30%
Cape Town Jersey Polo, Dark jeans
Cape Town Jersey Polo, Dark jeans
Cape Town
Slim Fit Shirt kraag
Slechts € 48,97 Normale prijs € 69,95
Bologna Linnen Overhemd, Blauw gestreept
Bologna Linnen Overhemd, Blauw gestreept
Bologna
100% Linnen Regular Fit , 100% Linnen
Slechts € 89,95

Opgedroogde inktvlek uit je kleding verwijderen

Is de inkt opgedroogd of zit die er zelfs al langer in? Dat vraagt om extra aandacht.

Is het ballpoint inkt, dus uit een (bal)pen? Drenk een doek in alcohol en dep daarmee de vlek. Of spuit wat haarlak op de vlek. Laat het even intrekken en was de kleding daarna volgens de wasvoorschriften.

Is het vloeibare inkt, bijvoorbeeld uit een vulpen? Week de vlek in koud water en behandel het met een mengsel van water en milde zeep. Wrijf de stof zachtjes tegen elkaar aan en spoel het daarna goed uit.

Gebruik bij gel inkt één deel alcohol en één deel azijn. Dep de oplossing met een doek op de vlek, laat het even inwerken en spoel de opgedroogde inktvlek goed uit.

Gaat het om marker inkt, bijvoorbeeld van een permanent marker? Gebruik een wattenschijfje met wat aceton of nagellakremover.

Tip: helaas niet gelukt, maar wil je wel graag een mooi wit T-shirt dragen? Bestel online nieuwe witte T-shirts. En probeer voorzichtiger te zijn met de inkt.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes