Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

Care

5 tips voor het verwijderen van zonnebrandvlekken uit kleding

Eindelijk hebben we de zomer mogen begroeten! Met dit weer is het belangrijk om je goed in te smeren met zonnebrand. Maar wat doe je als er een zonnebrandvlek op je nieuwe Girav T-shirt zit? Geen zorgen, er zijn meerdere mogelijkheden om jouw shirt weer als nieuw te laten lijken.

Wij geven je 5 tips om zonnebrand uit kleding te krijgen:

  1. Probeer standaard vlekverwijderaars
  2. Zonnebrand vlekken verwijderen met groene zeep
  3. Vlekken insmeren met wasbenzine
  4. Maak gebruik van glansspoelmiddel
  5. Zonnebrand vlekken in witte kleding? Gebruik de zon!

Hieronder geven we per tip uitgebreide informatie.

Bestverkocht
Nieuw
Athens stretch short, Dark jeans
Athens
Premium stretch katoen Regular Fit
Slechts € 99,95
Nieuw
Wales worker Overshirt, Dark olive
Wales
100% katoen Regular Fit
Slechts € 129,95
Nieuw
Venice premium Poloshirt, Light brown
Venice
Slim Fit Polo kraag , 100% katoen
Slechts € 89,95
Nieuw
Cape Town Jersey Polo, Dark jeans
Cape Town
Slim Fit Shirt kraag
Slechts € 69,95
Nieuw
Bologna Linnen Overhemd, Blauw gestreept
Bologna
100% Linnen Regular Fit , 100% Linnen
Slechts € 89,95

1. Probeer standaard vlekverwijderaars

Een logische oplossing: probeer een vlekverwijderaar. Merken die vaak goed werken zijn Vanish en Dasty van de Wibra. Breng het middel aan op de vlek en laat dit enkele minuten intrekken. Vervolgens kan je jouw kledingstuk wassen in de wasmachine.

2. Zonnebrand vlekken verwijderen met groene zeep

Groene zeep is een andere veelgebruikte manier om vlekken uit kleding te verwijderen. Het enige dat je hoeft te doen is: meng de zeep met heet water in een emmer, laat het vervuilde kledingstuk weken in de emmer, schrob op de vlek en was het in de wasmachine.

3. Vlekken insmeren met wasbenzine

Dit klinkt misschien vies, maar het werkt over het algemeen wel. Breng de wasbenzine aan op wc-papier. Dep het vervolgens op de vlek, je zal nu een groot deel van de vlek al zien verdwijnen. Uitspoelen en wassen maar, jouw kledingstuk zal nu helemaal schoon uit de was komen.

4. Maak gebruik van glansspoelmiddel

Gele zonnebrandvlekken zijn ook goed te verwijderen met glansspoelmiddel. Breng het middel aan op de vlek en laat dit een nacht intrekken. Je hoeft het nu alleen nog te wassen in de wasmachine en that’s it!

5. Zonnebrand vlekken in witte kleding? Gebruik de zon!

Heb je alle tips geprobeerd, maar is de vlek nog steeds een beetje zichtbaar op je witte T-shirt? Leg het kledingstuk direct na het wassen in de felle zon. De zon heeft nu een blekende werking waardoor de kans groot is dat jouw vlek volledig verdwijnt.

Klaar voor de zomer met Girav

Met deze tips hoef jij je geen zorgen te maken om zonnebrandvlekken. Zo kan jij jouw lichaam met een gerust hart insmeren, ook wanneer je een nieuw T-shirt draagt. Ben jij al helemaal voorzien voor de zomer of kan je nog wel wat extra T-shirts of polo’s gebruiken? Met onze zomerse oversized T-shirts kom jij de hele zomer door!

Girav heeft een uitgebreid assortiment met zomerse T-shirts. Hou je van een T-shirt met print of liever een casual t-shirt? Bekijk direct het Girav assortiment en kies jouw favoriete kleur. Op werkdagen voor 23.59 besteld, Morgen in huis! Je hebt 100 dagen de tijd om onze shirts te passen en je kunt gratis retourneren.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes