Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

Lange heren pyjama van Girav?

Het zou zo maar in 2025 kunnen!

Als specialist in lange mode weten we dat het lastig is om een lange heren pyjama te vinden. Zeer regelmatig krijgen we van klanten te horen dat zij op zoek naar een kwalitatieve pyjama, extra lange pyjamabroek of shortama in grotere maten. Door de vele keuzes is het lastiger om een basic pyjama te ontwerpen waar alle mannen blij mee zijn.

Pyjamabroek heren

Pyjama’s voor heren zijn er in allerlei vormen en maten. Het belangrijkste element blijft toch de broek. Een heren pyjamabroek in de juiste lengte is belangrijk om comfortabel te slapen. Een te korte broek zorgt voor opkruipende pijpen of nog erger: koude voeten en benen. Zeker in de winter wil je goed bedekt zijn. Daarom besteden we bij de ontwikkeling van een lange pyjama ook veel aandacht aan een pyjama broek die extra lang is. Net zoals met onze joggingbroeken zullen deze broeken dan ook beschikbaar komen in lengtemaat 38 en 40.

Naast de lengte van de pyjamabroek bepaalt ook de stof het comfort en de warmte van dragen en slapen. Veelgebruikte stoffen zijn badstof, satijn, fleece, katoen en de ouderwetse heren pyjama van flanel. Afhankelijk van het seizoen wil je een stof die je juist warm of juist koel houdt. Flanellen pyjama’s zijn het meest bekend als warme nachtkleding. Flanel is een soort geruwde katoen met een fijne zachte binnenkant, die goed isoleert, omdat de geruwde stof lucht vasthoudt. Nachtkleding van badstof voelt zacht aan en houdt je warm in de winter.

Bij een shortama zul je juist een korte pyjamabroek hebben, ook wel bekend als pyjama shorts. Deze zomer pyjama is dan weer vaak van satijn gemaakt. Een satijnen pyjama heeft een luxere uitstraling. De stof voelt glad en iets dunner aan. Het is een prettige stof voor nachtmode die je in de zomer draagt omdat het je koel houdt. In combinatie met de shorts met korte pijpen kun je verkoelend slapen. Hetzelfde geldt voor de duurdere en duurzame stof zijde. Het is een stof met een verkoelende werking en zeer zacht gevoel.

Nachtkleding heren voor lange mensen

Het is een misvatting dat nachtmode niet aan trends onderhevig is. Zo is er de laatste jaren een grote opkomst van loungewear voor heren. Deze veelal crossover tussen nachtmode en sportkleding heeft als grote voordeel dat het zeer comfortabel zit. Door de dikte van de stof is loungewear minder geschikt om in te slapen, maar we zien wel dat de opkomst van het loungepak invloed heeft op de moderne nachtkleding. Comfort en styling zijn een grotere rol gaan spelen bij de keuze van een slaapshirt bij heren, en als het een cadeau is voor bijvoorbeeld vaderdag zien we dat er minder snel gekozen wordt voor een ouderwetse doorknooppyjama of een klassieke geruite pyjamabroek.