De zomervakantie staat weer voor de deur. Pak je het vliegtuig naar een zomerse bestemming of toch met de caravan naar Duitsland. Wat de bestemming van je vakantie ook is het is fijn om niets te vergeten. Om je tijdens de hectische voorbereidingen te helpen, hebben we een checklist samengesteld met kledingstukken die niet mogen ontbreken in je koffer.

Paklijst voor een vliegvakantie

Ga je met het vliegtuig op vakantie dan is het verstandig om voldoende ruimte in je koffer te reserveren voor de onderstaande kledingitems.

1. Sokken
Het spreekt eigenlijk wel voor zich dat je sokken meeneemt op vakantie. Toch horen we vaak verhalen dat mensen te weinig sokken meenemen. Neem minimaal voor iedere dag een schoon paar sokken mee en een reserve paar.

2. Een warm vest
Waarom heb je een warm vest nodig op je zonnige vakantiebestemming zal je wellicht denken. Toch adviseren we je om toch een vest of pullover mee te nemen op reis. In het vliegtuig, in de vertrekhal of juist bij terugkomst in Nederland kan je te maken krijgen met flinke temperatuurverschillen.

3. Slippers
Ook wanneer je niet gaat zwemmen op je vakantiebestemming kunnen slippers van pas komen. Het douchen met slippers aan in een hotel, bungalow of ander vakantieverblijf is meestal wel aan te raden.

Paklijst voor wanneer je gaat kamperen

Jaarlijks kamperen rond de 3 tot 4 miljoen Nederlanders. De kans is dus redelijk groot dat je ook gaat kamperen of iemand kent die dit gaat doen. Welke kledingitems mogen niet ontbreken als je gaat kamperen.

1. Regen jack
De meeste Nederlanders kamperen niet voor een paar dagen, maar zijn twee a drie weken van huis. In deze periode kan het weer redelijk omslaan. We raden mensen die een langere periode op vakantie gaan aan om een regenjack of poncho mee te nemen. In de stromende regen naar het toiletgebouw of een tent opzetten is niet echt fijn.

2. Nachtkleding
In bepaalde landen/gebieden in Europa kan de temperatuur ’s nachts enorm dalen. Om het lekker warm te hebben in je tent of caravan adviseren we je om nachtkleding mee te nemen.

3. Extra paar schoenen
Een vergissing die veel mensen maken die gaan kamperen is maar één paar schoenen mee te nemen. We adviseren je om meerdere redenen om toch een extra paar schoenen in je koffer te stoppen. Wil je iets avontuurlijks ondernemen dan zijn sneakers meestal wat minder geschikt en is een goed paar wandelschoenen en vice versa.