Jouw T-shirt vouwen altijd een probleem? Met een paar handige tips vouw je die in enkele stappen heel strak op. Ideaal om de kast netjes in te richten en als je op vakantie gaat.

Tip: jouw T-shirt opvouwen met een plank? Met onze tips kun je dat ook gewoon zonder!

Je kunt jouw T-shirt opvouwen zonder kreuken door te werken met 3 belangrijke punten. Die gebruik je door de verschillende stappen heen.

Jouw T-shirt snel opvouwen

Benieuwd hoe je dat aanpakt? In 4 stappen kun jij heel snel jouw T-shirt opvouwen:

  1. Pak met je linkerhand een punt in het midden van het shirt, op 10 tot 15cm van de bovenkant. Pak het shirt met je rechterhand op dezelfde plek vast, maar dan ter hoogte van het boord.
  2. Breng je rechterhand over je linkerhand heen helemaal naar de onderkant van het shirt en houd dit op gelijke hoogte met de andere twee punten.
  3. Neem ook het derde punt vast in je rechterkant en til je beide handen op. Je hebt dan twee hoeken vast van een bijna opgevouwen shirt dat omlaag hangt.
  4. Leg het T-shirt neer met de hoeken uit je handen naar je toe. Vouw de hoeken van je af van beneden naar boven en jouw T-shirt is klaar.

Het is dé manier om snel een T-shirt te vouwen, zonder dat je daar een plank of allerlei andere hulpmiddelen voor nodig hebt. Snel en makkelijk, zodat eigenlijk een kind de was kan doen.

T-shirt opvouwen zonder kreuken

Het is uiteraard even oefenen om de techniek goed onder de knie te krijgen, dus probeer dat gewoon een aantal keer. Gaandeweg kun je jouw T-shirt steeds sneller opvouwen, waarmee je ervoor zorgt dat het een fluitje van een cent wordt om jouw kast of de koffer in te pakken.

Tip: wil je jouw T-shirts zonder kreuken opvouwen? Strijk ze goed, vouw ze op en wrijf ze nog een keer na als ze zijn opgevouwen. Door het strak gevouwen shirt in de kast of in de koffer te doen met de volgende erop komen er niet zomaar meer kreuken in.

Nieuwe kleding kopen en die snel opvouwen? Bestel online en gebruik ons unieke maatsysteem. Bestellingen voor 23:59u heb je standaard de volgende werkdag in huis en je kunt jouw bestelling standaard 100 dagen gratis retourneren.