Jouw witte was weer wit krijgen, maar weet je niet goed hoe je dat aanpakt? Zodra de witte was verkleurd is gaat het mooie er snel van af. Gelukkig kun jij de witte was weer wit krijgen, met een paar van onze handige tips.

Tip: was de witte was bij voorkeur met waspoeder in plaats van vloeibaar wasmiddel. Dat werkt beter om jouw kleding mooi wit te houden, bijvoorbeeld als je T-shirts of je overhemd wast.

Witte was wit krijgen: handige tips

Benieuwd naar onze handige tips om jouw verkleurde witte was weer wit te krijgen? We zetten er 3 voor je op een rij:

 • Schoonmaakazijn
  Ideaal om vergeelde witte was weer wit te krijgen. Dompel de kleding onder in een bak met schoonmaakazijn. Laat het een paar uur weken, spoel het shirt uit en draai een normale was in de wasmachine.
  Tip: met een beetje schoonmaakazijn in het bakje voor de wasverzachter verwijder je nare geurtjes en vlekken. De geur van schoonmaakazijn verdwijnt bovendien tijdens de wasbeurt.
 • Soda
  Soda maakt jouw grauwe witte was weer een stuk witter. Ideaal bij verkleurde of doorgelopen witte was. De soda kun je gewoon in het bakje van de wasmachine doen of toevoegen aan de wastrommel.
  Tip: laat de witte kleding eerst even weken in een emmer water met soda. Was de kleding daarna met de wasmachine.
 • Ossengalzeep
  Ideaal om witte was weer wit te krijgen, als die verkleurd of vergeeld is. Maak de kleding nat en wring het uit. Wrijf het in met ossengalzeep en laat dit goed intrekken. Draai daarna een normaal wasprogramma.

Met onze tips kun je jouw witte was weer wit krijgen, ook als het helemaal grauw is geworden. De makkelijkste manier om jouw kleding te herstellen, zodat die weer stralend wit wordt.

Hoe krijg ik witte was, lange T-shirts en overhemden weer wit

Witte was verkleurd? Koop het nieuw en houd het wit

Is jouw witte was verkleurd en lukt het zelfs met onze tips niet meer om de vergeling of verkleuring tegen te gaan? Bestel online nieuwe witte kleding en gebruik voortaan waspoeder voor de witte was. De kans is groot dat je jouw kleding dan een stuk langer mooi wit houdt.

Girav heeft meer dan 25 modellen witte T-shirts. Nieuwe kleding kopen om die mooi wit te houden? Bestel online en gebruik ons unieke maatsysteem. Bestellingen voor 23:59u heb je standaard de volgende werkdag in huis en je kunt jouw bestelling standaard 100 dagen gratis retourneren.

Lees ook: