Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

Care

Hoe krijg je vieze geur uit kleding zonder te wassen?

Een nare geur in je kleding, maar liever niet wassen? Of daar geen tijd meer voor? Geen zorgen, het kan ook zonder te wassen. Wij delen de beste tips om ervoor te zorgen dat jouw kleding weer lekker ruikt.

Hoe zorg je ervoor dat kleding lekker ruikt?

Als je geen tijd hebt om te wassen (of de stof niet onnodig wilt beschadigen) kun je kleding ook op andere manieren opfrissen. Dat is een goed idee bij muffe kleding, net als wanneer er nare luchtjes of zweet in zijn gaan zitten. 

Kleding buiten laten luchten

De makkelijkste manier om vieze geur uit je kleding te krijgen zonder te wassen is door dit buiten op te hangen. De frisse buitenlucht haalt de nare geuren eruit, waardoor je kleding waarschijnlijk weer snel fris ruikt. Uiteraard moet het dan wel lekker weer zijn, het liefst halfbewolkt met een beetje wind. 

Kan ik een kledingspray gebruiken?

Hoe zorg je ervoor dat je kleding snel weer lekker ruikt, als het buiten niet werkt? Een kledingspray kan helpen, dankzij de antibacteriële ingrediënten. Spuit de spray op de kleding, laat het even drogen en je kleding ruikt waarschijnlijk weer als nieuw. 

Kleding stomen

Door kleding te stomen verwijder je nare geurtjes, zelfs van zweet. Het stoom doodt de bacteriën, waardoor de geur eruit trekt. Ook kan stomen helpen om kreuken te verwijderen, waardoor het item er snel weer helemaal als nieuw uit zal zien. 

Kleding opfrissen in de droger

Je kunt kleding opfrissen in de droger. Doe er bij voorkeur een geurdoekje bij, of een paar druppels van een essentiële olie op een doekje. De warmte van de droge en de geurdoekjes helpen om jouw kleding weer heerlijk te alten ruiken. Let op: zet de temperatuur van de droger niet te hoog, om beschadiging of krimp van jouw kleding te voorkomen. 

Soms kun je niet anders: wanneer kun je beter wassen?

Lukt het niet om de kleding op te frissen, zonder te wassen? Soms is wassen noodzakelijk, bijvoorbeeld als er een rookgeur in de kleding zit. Of als bijvoorbeeld T-shirts een te sterke zweetgeur hebben, omdat je ze bij warm weer veel aan hebt gehad.

Gebruik onze tips om bijvoorbeeld katoen te wassen, net als wanneer je een spijkerbroek wilt wassen. Door die tips te gebruiken en alleen te wassen als dat noodzakelijk is houd je jouw kleding zo lang mogelijk als nieuw. Zelfs T-shirts draag je iedere keer alsof je ze nog niet eerder aan hebt gehad. 

Polygiene
Alaska puffer jas, Groen
Alaska puffer jas, Groen
Alaska
Puffer jas
Slechts € 199,95
Alaska puffer jas, Navy
Alaska puffer jas, Navy
Alaska
Puffer jas
Slechts € 199,95
Alaska puffer jas, Zwart
Alaska puffer jas, Zwart
Alaska
Puffer jas
Slechts € 199,95
-25%
St. Anton Thermoshirt, Dark Olive
St. Anton Thermoshirt, Dark Olive
St. Anton
Ronde hals Slim Fit
Slechts € 33,71 Normale prijs € 44,95
-25%
Serfaus Thermoshirt, Dark olive
Serfaus Thermoshirt, Dark olive
Serfaus
Half-Zip Slim Fit
Slechts € 37,46 Normale prijs € 49,95

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes