Op werkdagen voor 23:59 uur besteld, direct verzonden

Care

Pluisjes op je kleding: verwijderen of voorkomen

Heel vervelend: pluisjes op je kleding. Ze ontstaan na het wassen of zitten er gewoon ineens op. Hoe komt dat? En belangrijker: hoe kom je er weer vanaf? Wij leggen je uit hoe ze ontstaan en hoe je de pluisjes op je kleding weer kunt verwijderen (want dat kan!). 

Hoe komen er pluisjes op je kleding?

Hoe er pluisjes op je kleding komen? Dat kan verschillende oorzaken hebben. Vooral natuurlijke vezels zoals katoen krijgen na verloop van tijd pluisjes, zelfs als je kiest voor de hoogste kwaliteit.

Na het wassen van nieuwe kleding

Er ontstaan bijvoorbeeld pluisjes op kleding na het wassen. Dat kan zijn op zwarte kleding en op witte kleding, naast op iedere andere kleur. De kleur maakt geen verschil, en de kwaliteit van het katoen of een andere natuurlijke vezel ook niet. De vezels hechten zich aan andere kledingstukken in de wasmachine, waardoor er pluisjes ontstaan.

Door wrijving (op de mouwen)

Op de mouwen ontstaan de pluisjes vaak het eerst en het meest. Dat komt door wrijving. Dus vroeg jij je af hoe er pluisjes komen op je kleding? Bedenk je dan maar dat (de onderkant) van je mouwen over de tafel wrijven, gewoon als je zit te werken, zit te eten of lekker aan tafel zit. Er laten vezels los, die samenklonteren tot pluisjes.

In een te volle wasmachine en in de droger

De pluisjes op kleding ontstaan nog sterker in een te volle wasmachine en in de droger. Geef je kleding voldoende ruimte tijdens het wassen. Droog je kleding het liefst aan de waslijn, omdat de droger met hete lucht tot meer losse vezels leidt. Vooral de synthetische vezels hebben hier last van.

Je outfit in 3 lengtes
Nieuw
Athens stretch short, Dark jeans
Athens stretch short, Dark jeans
Athens
Premium stretch katoen Regular Fit
Slechts € 99,95
Wales worker Overshirt, Dark olive
Wales worker Overshirt, Dark olive
Wales
100% katoen Regular Fit
Slechts € 129,95
30%
Venice premium Poloshirt, Light brown
Venice premium Poloshirt, Light brown
Venice
Slim Fit Polo kraag , 100% katoen
Slechts € 62,97 Normale prijs € 89,95
30%
Cape Town Jersey Polo, Dark jeans
Cape Town Jersey Polo, Dark jeans
Cape Town
Slim Fit Shirt kraag
Slechts € 48,97 Normale prijs € 69,95
Bologna Linnen Overhemd, Blauw gestreept
Bologna Linnen Overhemd, Blauw gestreept
Bologna
100% Linnen Regular Fit , 100% Linnen
Slechts € 89,95

Pluisjes op je kleding verwijderen

Je wilt pluisjes op kleding verwijderen: hoe pak je dat aan?
We delen drie tips om de pluisjes weg te halen of zelfs te voorkomen.

Pluisjes verwijderen met een kledingroller

Gebruik een kledingroller, om de pluisjes die loszitten van de kleding te halen. Simpelweg over de kleding rollen is voldoende. Of gebruik een kledingborstel, waarmee je de pluisjes als het ware van de kleding af schuift. 

Met een vochtige spons

Lukt dat niet? Als de pluisjes hardnekkiger blijken kan een vochtige spons helpen. Maak de spons nat, knijp die uit en veeg daarmee over de kleding. Doe dat voorzichtig, tot je merkt dat de pluisjes loslaten van de kleding. 

Voorkomen: wassen in een waszak

Wil je voorkomen dat er pluisjes op de kleding ontstaan, bijvoorbeeld tijdens het wassen? Gebruik een waszak. Je voorkomt daarmee dat de kleding aan elkaar kan hechten, waardoor er pluisjes ontstaan. Je beperkt de wrijving, waardoor je kleding ook in de wasmachine als nieuw blijft. Dat is vooral een goed idee bij nieuwe kleding en delicate stoffen. 

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes