VERANTWOORD GEPRODUCEERD

Bij Girav houden we van een nette en verantwoorde manier van zaken doen. Met jou als klant, maar ook met onze toeleveranciers en partners. Dankzij onze 20 jaar ervaring in productontwikkeling van textiel en kleding hebben wij veel kennis in huis en werken wij nauw samen met gespecialiseerde partners om een optimale kwaliteit en pasvorm van onze shirts te garanderen. We hebben bijvoorbeeld patroonspecialisten en pasmodellen die elke maat doorpassen om zo diverse shirts met een optimale pasvorm en in 17 verschillende maten te maken.

Langer plezier van jouw shirts

Girav wil al haar klanten zo lang mogelijk laten genieten van mooie, kwalitatieve shirts met een perfecte pasvorm. Girav shirts moeten daarom niet alleen de perfecte pasvorm hebben maar ook lang meegaan en kwaliteit uitstralen. Girav shirts zijn geen goedkope weggooishirts die na een paar keer wassen enorm zijn gekrompen en uit model zijn geraakt maar gaan lang mee, blijven mooi en altijd goed in model. Ook na vele, vele wasbeurten. We vinden het zonde om onnodig grondstoffen en transport in te zetten voor een product dat na kort gebruik wordt weggegooid. Dit is de reden waarom we hebben gekozen voor extra voorbehandelingen en een productieproces dat ervoor zorgt dat Girav shirts veel langer meegaan. Kwaliteit zit in vele facetten en fases van het productieproces. Je zult begrijpen dat hier ook een iets hoger prijskaartje aan hangt.

Verantwoorde productie in Europa

Girav shirts worden in hoogwaardige fabrieken in Europa gemaakt. Zij maken gebruik van de modernste machines en laatste technieken waardoor een constante topkwaliteit is gewaarborgd. Er gelden hoge standaarden. Onze fabrieken zijn daarom ook BSCI, Ökotex en ISO 9001 gecertificeerd.

 

BSCI (Business Social Compliance Initiative) zegt iets over de arbeidsomstandigheden zoals het recht op het vormen van een vakbond, veilige werkomstandigheden en geen dwang- en kinderarbeid.
Ökotex is een keurmerk dat garanties geeft op het gebied van gezondheid. Ökotex stelt eisen op gebied van milieuschadelijke stoffen, zoals zware metalen, schadelijke kleurstoffen en gewasbeschermingsmiddelen.
ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Het is een teken dat er op een vooraf gestelde en gestructureerde manier aan kwaliteitsmanagement (zorg, beheersing en borging) wordt gedaan.

 

Deze normeringen / certificeringen zijn belangrijk en geven jou als Girav klant een bepaalde zekerheid dat  zaken als arbeidsomstandigheden en milieu goed geregeld zijn.


Kwaliteitscontrole

We werken met vaste leveranciers en bezoeken wekelijks onze fabrieken om de kwaliteit van onze producten nauwgezet te controleren. Bij deze bezoeken controleren we naast de kwaliteit van de producten ook onze productielocaties en constateren steeds weer dat hier op een zeer correcte wijze wordt gewerkt.

 

Productieproces

In ons productieproeces zijn 3 belangrijke fases te onderscheiden. Hieronder lees je een korte uitleg wat er gedurende deze fases gebeurt;
 

1. De katoensoort en de stofproduktie

 • De keuze van de katoensoort voor een shirt is uitermate belangrijk. We gebruiken ‘Premium American Cotton’. Deze heeft een langere vezel waaruit een mooier garen kan worden gesponnen.

 • We spinnen een compact garen. Dit garen is minder harig (gladder) en daardoor sterker en duurzamer. 

 • Het garen krijgt nog een nabehandeling waardoor het nog egaler wordt gemaakt. 

 • De stof wordt gebreid, voorgewassen, gedroogd en krijgt een finish waardoor de stof extra zacht aanvoelt. 

 • Vervolgens wordt de stof gestabiliseerd en voorgekrompen. Dit zorgt ervoor dat het uiteindelijke shirt nauwelijks nog krimpt en goed in model blijft.

 • De stof wordt vervolgens verpakt en getransporteerd naar de confectielocatie.

 
2. Snijden en stikken

 • De stof wordt in de confectielocatie uitgepakt en visueel gecontroleerd op onregelmatigheden. 

 • Er vind een extra anti-krimp behandeling plaats; de stof krijgt een stoombehandeling, wordt gedroogd, krijgt de tijd om te ‘rusten’ en wordt naar de snijtafel vervoerd. 

 • De patronen van de shirts worden met behulp van een CAD/CAM computersysteem en een daarop aangesloten lasermachine gesneden. Deze snijmethode garandeert dat elk patroon hetzelfde is en elk shirt dezelfde afmetingen heeft. 

 • De verschillende patronen worden door ervaren productiemedewerkers in elkaar gestikt en geconfectioneerd met behulp van hoogwaardige stikmachines. We gebruiken zoveel mogelijk dezelfde productielijnen met dezelfde medewerkers om dezelfde hoge kwaliteit te waarborgen. Gedurende dit proces vinden er diverse tussencontroles plaats.

 

 3. Strijken en verpakken

 • Elk Girav shirts wordt nagekeken op mogelijke onregelmatigheden. 

 • Overtollige draadjes etc worden verwijderd. 

 • De shirts worden gestreken, gecontroleerd op maatvoering en nogmaals op onregelmatigheden. 

 • Vervolgens worden de shirts verpakt en klaargemaakt voor transport.