Onze productie

Bij Girav houden we van een nette manier van zaken doen. Met jou als klant, maar ook met onze toeleveranciers en partners. Dankzij onze 20 jaar lange ervaring in productontwikkeling van textiel en kleding hebben wij veel kennis in huis. We werken nauw samen met gespecialiseerde partners om een optimale kwaliteit en pasvorm van onze shirts en andere kleding te kunnen garanderen. We maken gebruik van design specialisten en modellen, die elke maat doorpassen om zo de pasvorm voor elke maat te optimaliseren.

Langer plezier van jouw shirts

Girav wil al haar klanten zo lang mogelijk laten genieten van mooie, kwalitatieve kleding met een perfecte pasvorm. We vinden de levensduur van een shirt erg belangrijk en daarom hebben we gekozen voor extra voorbehandelingen, kwaliteitscontroles en een speciaal productieproces. Girav shirts gaan veel langer mee en blijven goed in model, ook na vele wasbeurten. 

Productie in Europa

Girav shirts worden in hoogwaardige fabrieken in Europa gemaakt. Deze fabrieken maken gebruik van de modernste machines en laatste technieken waardoor een constante topkwaliteit is gewaarborgd. Om aan onze hoge standaarden te voldoen zijn onze fabrieken zijn BSCI, Ökotex en ISO 9001 gecertificeerd. 

Deze normeringen / certificeringen geven jou als Girav klant een bepaalde garantie dat zaken als arbeidsomstandigheden en milieu goed geregeld zijn.

BSCI (Business Social Compliance Initiative) zegt iets over de arbeidsomstandigheden zoals het recht op het vormen van een vakbond, veilige werkomstandigheden en geen dwang- en kinderarbeid.
Ökotex is een keurmerk dat garanties geeft op het gebied van gezondheid. Ökotex stelt eisen op gebied van milieuschadelijke stoffen, zoals zware metalen, schadelijke kleurstoffen en gewasbeschermingsmiddelen.
ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagementsystemen. Het is een teken dat er op een vooraf gestelde en gestructureerde manier aan kwaliteitsmanagement (zorg, beheersing en borging) wordt gedaan.

Kwaliteitscontrole

We werken met vaste leveranciers en bezoeken regelmatig onze fabrieken om de kwaliteit van onze producten nauwgezet te controleren. Bij deze bezoeken controleren we naast de kwaliteit van de producten ook onze productielocaties. Hierdoor weten we zeker dat de werkomstandigheden aan onze standaarden voldoen.

Productieproces

In ons productieproces zijn 3 belangrijke fases te onderscheiden. Hieronder lees je een korte uitleg wat er gedurende deze fases gebeurt;
 

 1. De katoensoort en de stofproductie
 • De keuze van de katoensoort voor een shirt is uitermate belangrijk. We gebruiken ‘Premium American Cotton’. Deze heeft een langere vezel waaruit een mooier garen kan worden gesponnen.
 • We spinnen een compact garen. Dit garen is minder harig (gladder) en daardoor sterker en duurzamer. 
 • Het garen krijgt nog een nabehandeling waardoor het nog egaler wordt gemaakt. 
 • De stof wordt gebreid, voor gewassen, gedroogd en krijgt een finish waardoor de stof extra zacht aanvoelt. 
 • Vervolgens wordt de stof gestabiliseerd en voorgekrompen. Dit zorgt ervoor dat het uiteindelijke shirt nauwelijks nog krimpt en goed in model blijft.
 • De stof wordt vervolgens verpakt en getransporteerd naar de naailocatie.
 1. Snijden en stikken
 • De stof wordt in de naailocatie uitgepakt en visueel gecontroleerd op onregelmatigheden. 
 • Er vind een extra anti-krimp behandeling plaats; de stof krijgt een stoombehandeling, wordt gedroogd, krijgt de tijd om te ‘rusten’ en wordt naar de snijtafel vervoerd. 
 • De patronen van de shirts worden met behulp van een CAD/CAM computersysteem en een daarop aangesloten lasermachine gesneden. Deze snijmethode garandeert dat elk patroon hetzelfde is en elk shirt dezelfde afmetingen heeft. 
 • De verschillende patronen worden door ervaren medewerkers in elkaar gestikt en geconfectioneerd met behulp van hoogwaardige stikmachines. We gebruiken al jaren dezelfde productielijnen met dezelfde medewerkers om dezelfde hoge kwaliteit te waarborgen. Gedurende dit proces vinden er diverse controles plaats.
 1. Strijken en verpakken
 • Elk Girav kledingstuk wordt nagekeken op mogelijke onregelmatigheden. 
 • Overtollige draadjes of stofdeeltjes worden verwijderd. 
 • De shirts worden gestreken, gecontroleerd op maatvoering en nogmaals op onregelmatigheden. 
 • Vervolgens wordt de kleding verpakt en klaargemaakt voor transport. 

Mocht je na aanleiding van bovenstaande nog vragen hebben dan kan je ons mailen op [email protected]