Kleding combineren

Zwarte shirts en overhemden: do or don’t?

Zwart is één van de meest gedragen kleuren bij mannen én vrouwen. Waarom? Zwart is praktisch, veilig en chic. Een bijkomend voordeel is dat zwart afkleedt. Eigenlijk is zwart de beste kleur die er is. Of wordt de kleur zwart toch iets te veel op een voetstuk geplaatst?

Zwarte kleding in de praktijk

Zwart is inderdaad een praktische kleur, want op zwarte kleding zijn de meeste vlekken niet zichtbaar en kreukels vallen minder op dan bij lichte kleding. Zwart is een kleur voor iedereen, of je nou een bleke of getinte huidskleur hebt en ongeacht je haarkleur.

Veilig, zo is zwart wel te noemen. Om die reden dragen veel mannen zwart. Toch zijn er nog veel meer veilige, neutrale kleuren, maar die we minder voorbij zien komen. Denk hierbij aan donkerblauw of donkergrijs. Ook dit zijn kleuren die vrijwel iedereen kan hebben.

Zwarte kleding in 3 lengtes
Strijkvrij
Pisa Strijkvrij Overhemd, Zwart
Pisa
Cottonblend Regular Fit
Slechts € 89,95
Palermo Piqué Shirt, Black
Palermo
100% Piqué katoen Regular Fit
Slechts € 89,95
-50%
Bergamo Jersey shirt, Zwart
Bergamo
100% Jersey katoen Regular Fit
Slechts € 44,98 Normale prijs € 89,95
-30%
Livorno Overhemd, Zwart
Livorno
100% katoen Modern Fit
Slechts € 69,97 Normale prijs € 99,95

Ga eens voor wat anders dan zwart

Een zwart overhemd of longsleeve uit je kledingkast trekken, is eenvoudig. Je hoeft niet na te denken over je outfit en bent in no-time aangekleed. De kleur is zo ingeburgerd, dat we vaak niet meer doorhebben dat andere kleuren ons ook heel mooi staan.

Ben jij iemand die ’s ochtends snel naar een zwart kledingstuk grijpt? Kies dan eens voor een donkerblauw pak of grijs overhemd. Fun fact: deze kleuren laten je gelijk jonger ogen.

Zwart: do or don’t?

Begrijp ons niet verkeerd: je hoeft zwart niet uit je garderobe te verbannen. Zwart kan chic zijn en blijft eenvoudig te combineren. Laat alleen wat meer (neutrale) kleuren toe in je kledingkast dan enkel zwart. Je kan beginnen bij donkerblauw en donkergrijs. Andere neutrale opties zijn wit, lichtblauw en lichtgrijs. Heb je simpelweg geen andere opties dan zwart in je kledingkast? Girav biedt vele neutrale opties aan voor de lange man.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes