Het is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld om online je garderobe bij elkaar te zoeken. Maar hoe zorg je ervoor dat je de juiste kleding kiest? Hieronder lees je vier tips voor het online winkelen.

1. Weet je maten

Het is belangrijk dat je weet wat je maten zijn. En dan hebben we het niet alleen over de maten van je lichaam, maar ook over de maten van je favoriete trui en shirt. Als je weet wat de afmetingen van jouw meest gedragen trui zijn, kan je op basis van die maten jouw nieuwe favoriet bestellen.

2. Ken je lichaamsbouw

Niemand ziet er het hele jaar door hetzelfde uit. Het kan zomaar zo zijn dat je in de zomer andere maten hebt dan in de winter. Daarnaast verander je natuurlijk ook gewoon gedurende het jaar. Het is niet vreemd dat je in de loop van de tijd iets aankomt of afvalt. Houd hier rekening mee als je nieuwe kleren bestelt.

3. Weet wat je niet online moet kopen

Je kan het zo gek niet bedenken, of je koopt het tegenwoordig online. Dit betekent niet dat je alles ook zomaar blindelings online moet aanschaffen. Zo is het bijvoorbeeld niet aan te raden om een maatpak te kopen via internet. Tenzij je zeker bent van je maten voor het pak, omdat je deze bijvoorbeeld in een winkel hebt laten opmeten.

4. Weet bij welke winkels je moet zijn

Er zijn winkels waarbij je weet dat kleding klein valt, of juist erg ruim. De hoeveelheid (online) kledingwinkels kan overweldigend zijn. Wij raden je aan om op zoek te gaan naar kledingmerken die jouw lichaamsbouw complimenteren. Ben je lang? Dan is de kleding van Girav ideaal voor jou. En we hebben ook nog eens een heldere maattabel, zodat je precies weet welke maat voor jou geschikt is.