Welke stropdas bij welk overhemd? Het is een belangrijke vraag, bijvoorbeeld als je een blauw pak met een wit overhemd draagt. En hoe combineer je een zwart overhemd met een witte stropdas of een blauwe basiskleur? We leggen het je uit, zodat je een mooie en stijlvolle keuze maakt.

Stem de stropdas en jouw overhemd goed op elkaar af, zowel met de kleur als bijvoorbeeld met de dikte. Stem de wijdte af op die van het boord en hoe het eventuele colbert gesneden is. Brede boorden bieden ruimte aan een brede das met een volle knoop. De pennykraag is aan de andere kant een stuk smaller en vraagt om een dunne das met een kleinere knoop zoals de four-in-hand.

Zwart, wit, blauw en andere kleuren

Welke stropdas draag je bij welk overhemd als het gaat om de kleur? We zetten een paar tips voor je op een rij:

  • Blauw overhemd

    Draag een rode of een donkerblauwe stropdas, bijvoorbeeld als je daar een donkerblauw pak bij aan hebt. Dit komt het mooist tot z’n recht met een lichtblauw overhemd.
  • Wit overhemd met licht patroon

    Goed te combineren met een warm-oranje stropdas of een andere warme kleur. De stropdas mag best wat body hebben, voor een mooi contrast met de lichte kleur van het hemd.
  • (Licht)roze overhemd

    Kies een paarse stropdas, als opvallende kleur bij een roze overhemd om een mooi statement te maken.

Zorg er in de overhemd- en stropdascombinatie voor dat ze niet beiden te druk of te rustig zijn. Een rustig en lichter overhemd geeft ruimte aan een stropdas die meer opvalt en andersom. Houd ze op die manier goed in balans.

De beste stropdas bij ieder overhemd

De beste stropdas kopen bij ieder overhemd? Combineer een zwarte stropdas op een donkerblauw of -bruin overhemd en draag een goud- of koperkleurige das bij een bruin pak met een oranje overhemd. We helpen je graag inspiratie op te doen met de mooie overhemden die je online kunt bestellen. 

Nieuw overhemd bestellen bij jouw mooiste stropdas? Bestel online en gebruik ons unieke maatsysteem. Bestellingen voor 23:59u heb je standaard de volgende werkdag in huis en je kunt jouw bestelling standaard 100 dagen gratis retourneren.