Keuzegids

Beste maat overhemd bepalen in 5 stappen

Welke maat overhemd heb je? Dit is eenvoudig te bepalen, je hebt enkel een meetlint nodig. In 5 stappen weet jij precies welke maat overhemd jij het beste kunt bestellen.

Tip: Geen zin om te lezen? Bekijk dan onze maatvideo!

Tip: Draag jij regelmatig een colbert? Houd er dan rekening mee dat het manchet van het overhemd 1 tot 2 centimeter onder jouw jasje uit moet komen.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes

Bepaal je mouwlengte: 6 of 7

Welke maat overhemd bij jou past, hangt samen met de mouwlengte. Het verschil tussen mouwlengte 6 en mouwlengte 7 is uiteraard de lengte. Overhemden met mouwlengte 6 hebben een body- en mouwlengte die 4 centimeter langer is dan normaal. Mouwlengte 7 is de langste mouwmaat en deze is passend genoemd naar een armlengte die langer is dan 70 cm. Mouwlengte 7 heeft een body- en mouwlengte die 8 centimeter langer is dan normale overhemden. De mouwlengte verandert niks aan de pasvorm.

Pasvorm van overhemd

Girav overhemden hebben een Modern Fit pasvorm. Deze kenmerkt zich door de licht getailleerde pasvorm waardoor het overhemd mooi aansluit. Er is rekening gehouden met de natuurlijke vormen van het lichaam, waardoor het voor de meeste mannen een perfecte pasvorm heeft. De overhemden zijn tot maat 43 licht getailleerd. Vanaf maat 44 is de pasvorm iets rechter en ruimer.

Overhemden in 3 lengtes
Coming soon
Bologna Linnen Overhemd, Beige
Bologna
100% Linnen Regular Fit
Slechts € 89,95
Coming soon
Bologna Linnen Overhemd, Olive green
Bologna
100% Linnen Regular Fit
Slechts € 89,95
Coming soon
Bologna Linnen Overhemd, Blauw gestreept
Bologna
100% Linnen Regular Fit
Slechts € 89,95
Coming soon
Bologna Linen Shirt, Light blue
Bologna
100% Linnen Regular Fit
Slechts € 89,95
Coming soon
Bologna Linnen Overhemd, Navy
Bologna
100% Linnen Regular Fit
Slechts € 89,95

Ontdek beste maat van je nieuwe overhemd

Kijk naar jouw borstomtrek en tailleomvang. Neem de grootste maat als oriëntatiepunt. Vergelijk nu jouw maten met de maten in de tabel. Zit je tussen twee maten in? Kies voor de grotere maat als je meer ruimte wil. Voor een aangesloten pasvorm kies je de kleinere maat.

Overhemden bestellen bij Girav

Kan jij wel een nieuw, mooi aansluitend overhemd gebruiken? Bij Girav hebben we een ruim assortiment overhemden voor mannen, zowel casual als voor business.

  • Alle modellen in 3 lengtes
  • Op werkdagen voor 23.59 besteld, Morgen in huis
  • 100 dagen retourneren

Lees meer: