Welke maat overhemd heb je? Dit is eenvoudig te bepalen, je hebt enkel een meetlint nodig. In 5 stappen weet jij precies welke maat overhemd jij het beste kunt bestellen.

Tip: Geen zin om te lezen? Bekijk dan onze maatvideo!

Stap 1: Borstomtrek opmeten

Meet de borstomtrek onder jouw oksels op het punt waar jouw borstkas het breedst is. Het meetlint moet aansluiten, maar niet te strak zitten. Probeer daarom te staan zoals je in het dagelijkse leven ook doet.

Stap 2: Tailleomvang opmeten

Welke maat overhemd jij hebt hangt ook af van jouw tailleomvang. De buikomtrek is leidend voor het uitkiezen van de juiste maat. Probeer de omtrek ter hoogte van jouw navel op te meten. Trek je buik niet in en zet je buik ook niet uit, want dat wil je tijdens het dragen van jouw nieuwe overhemd ook niet doen.

Stap 3: Boordmaat opmeten

Jouw halsomtrek bepaalt de boordmaat. Ga rechtop staan en meet de boordrand rond de basis van je nek, net onder je adamsappel. Dat is de plek waar de kraag komt te zitten. Zorg ervoor dat het meetlint lichtjes aansluit en niet gespannen staat. Houd één vinger tussen je hals en het meetlint. Wil je dat de boord normaal valt, tel hier dan geen extra centimeters bij op.

Stap 4: Armlengte opmeten

Hier heb je eigenlijk iemand anders bij nodig die jou kan helpen. Neem het schouderbotje als beginpunt (dit is de plek waar de schouder overgaat naar de arm). Leg het meetlint over je arm en laat het tot je pols hangen. Houd je armen hierbij langs jouw lichaam. Neem het begin van je hand als meetpunt.

Tip: Draag jij regelmatig een colbert? Houd er dan rekening mee dat het manchet van het overhemd 1 tot 2 centimeter onder jouw jasje uit moet komen.

Stap 5: Rug lengte opmeten (optioneel)

Bij Girav calculeren we het achterpand van het overhemd op basis van jouw mouwlengte. Wil je jouw rug lengte toch opmeten? Plaats het meetlint op je ruggengraat, op de wervel aan het begin van je nek, en meet dit tot ongeveer 10 centimeter onder je broekriem.

Bepaal je mouwlengte: 6 of 7

Welke maat overhemd bij jou past, hangt samen met de mouwlengte. Het verschil tussen mouwlengte 6 en mouwlengte 7 is uiteraard de lengte. Overhemden met mouwlengte 6 hebben een body- en mouwlengte die 4 centimeter langer is dan normaal. Mouwlengte 7 is de langste mouwmaat en deze is passend genoemd naar een armlengte die langer is dan 70 cm. Mouwlengte 7 heeft een body- en mouwlengte die 8 centimeter langer is dan normale overhemden. De mouwlengte verandert niks aan de pasvorm.

Pasvorm van overhemd

Girav overhemden hebben een Modern Fit pasvorm. Deze kenmerkt zich door de licht getailleerde pasvorm waardoor het overhemd mooi aansluit. Er is rekening gehouden met de natuurlijke vormen van het lichaam, waardoor het voor de meeste mannen een perfecte pasvorm heeft. De overhemden zijn tot maat 43 licht getailleerd. Vanaf maat 44 is de pasvorm iets rechter en ruimer.

Ontdek beste maat van je nieuwe overhemd

Kijk naar jouw borstomtrek en tailleomvang. Neem de grootste maat als oriëntatiepunt. Vergelijk nu jouw maten met de maten in de tabel. Zit je tussen twee maten in? Kies voor de grotere maat als je meer ruimte wil. Voor een aangesloten pasvorm kies je de kleinere maat.

Overhemden bestellen bij Girav

Kan jij wel een nieuw, mooi aansluitend overhemd gebruiken? Bij Girav hebben we een ruim assortiment overhemden voor mannen. Naast de bestaande modellen Livorno en Portofino hebben we nu ook de modellen San Remo en Verona aan ons assortiment toegevoegd. Welk overhemd heeft jouw voorkeur? En weet je al welke maat overhemd jij nodig hebt? Onze medewerkers helpen jou graag. Neem gerust contact met ons op.

Lees meer: