Welke kleur stropdas past bij een grijs overhemd? Gaat een donkerblauw overhemd samen met een zwart colbert? Het bepalen van de juiste kleuren in je outfit is niet altijd even makkelijk. Met behulp van de onderstaande tips is de verkeerde kleurencombinatie verleden tijd.

Begin bij de basis

Het klinkt zo simpel, maar begin bij de basis. In de meeste kledingkasten zijn witte, grijze of (licht)blauwe items te vinden. Deze drie kleuren zijn uitstekende basistinten. Met deze items als begin kan je vervolgens gaan uitbreiden.

Kleuren die elkaar complimenteren

Het is belangrijk om kleuren te dragen die bij elkaar passen. Dit zijn vaak de kleuren die dicht bij elkaar liggen. Draag bijvoorbeeld een outfit waar diverse pasteltinten in terugkomen of ga zelfs voor meerdere tinten van dezelfde kleur, zoals een donkerblauw colbert met een lichtblauw overhemd.

Een andere optie is om kleuren te combineren die juist recht tegenover elkaar staan in het kleurenpallet.

Eén ding tegelijk

Wil je een shirt aan met een felle kleur of een overhemd met een drukke print? Houd de rest van je outfit dan simpel. Zo trek je de aandacht naar dat ene kledingstuk en voorkom je dat je outfit te schreeuwerig wordt.

Monochroom is altijd goed

Weet je niet goed hoe je een bepaald kledingstuk moet combineren? Zwart en wit gaan met vrijwel alle kleuren samen. Hetzelfde geldt voor neutrale kleuren, zoals bruin, navy en grijs. Wees niet bang dat deze kleuren saai zijn. Deze kleuren zijn juist ideaal om een neutrale outfit te creëren of om te combineren met een opvallend kledingstuk.

Welke kleuren zijn geschikt voor jou?

Niet alle kleuren zijn geschikt voor iedere man. Afhankelijk van je huidskleur, kleur van je ogen en haarkleur zijn er bepaalde kleuren wél of minder geschikt om te dragen. Lees in één van onze andere blogs over het kleuradvies voor mannen. Dan weet je niet alleen welke kleuren je het beste kan combineren, maar ook welke kleuren jou het beste staan.