Welke kleding past bij mij en hoe bepaal je dat? Je hoeft geen kleur- of kledingexpert om de juiste kleding te kiezen voor de zomer, herfst, winter en in het voorjaar. Sterker nog, door goed naar de ondertoon van jouw huid te kijken krijg je een goed idee van de basics om jouw ideale kleur te bepalen.

Ondertoon van jouw huid

Onafhankelijk van jouw huid kun je een aantal basics zonder problemen dragen. Het gaat om:

Met deze kleuren maak je een veilige keuze. En wil je het wat minder saai maken? Aan de hand van de ondertoon van jouw huid bepaal je welke kleur jou goed staat en bij je past.

Heb je een bleke huidskleur met weinig pigment? Dan komen donkere en diepe kleuren het mooist uit. Het haalt je teint op, vooral als je gebruik maakt van geruiten of gestreepte shirts met meerdere kleuren. Probeer pasteltinten en beige juist te voorkomen.

Heb je een getinte huidskleur? Dan kun je vrijwel alle kleuren hebben. Je kunt rustig experimenteren met wat meer felle kleuren en heftige prints.  Zelfs felroze of felgele kleding zal goed bij je passen, waardoor je daar meerdere kanten mee op kunt.

Tip: let ook op je postuur. Benadruk jouw kracht door die delen te benadrukken met wit en felle kleuren. De ogen trekken er automatisch naartoe, zodat jij kunt bepalen waar anderen naar kijken.

Ideale kleurcombinaties voor alle seizoenen

Ben je benieuwd naar de kleurcombinaties die bij je passen voor alle seizoenen? In de winter kun je het best donkere en koele dragen, bijvoorbeeld als je nieuwe truien wilt kopen. Gebruik in de zomer juist de felle en koele kleuren, bijvoorbeeld voor de T-shirts die je bestelt.

In de herfst kom je het best voor de dag met natuurlijke en warme kleuren, terwijl de felle en warme kleuren goed geschikt zijn voor jouw polo shirts en andere kleding in de lente.

Welke kleur kleding past bij mij?

Vraag jij je regelmatig af ‘welke kleur past bij mij’? Met de bovenstaande tips wordt het een stuk makkelijker om de juiste kleuren te selecteren. En de beste manier? Door de kleding te bestellen kun je die thuis passen, waardoor je zelf kunt zien wat je het beste staat.

De beste kleur voor jouw kleding gevonden? Bestel online en gebruik ons unieke maatsysteem. Bestellingen voor 23:59u heb je standaard de volgende werkdag in huis en je kunt jouw bestelling standaard 100 dagen gratis retourneren.