Bij het dragen van een pak gaat het om de details. Eén van de details waar over het algemeen weinig aandacht aan wordt besteed, zijn de manchetten van het overhemd. In dit blogartikel bespreken we enkele soorten manchetten en vertellen we welk type manchet het beste bij jou past.

1. Barrel cuff

Het eerste type manchet is de barrel cuff. Dit is een van de meest voorkomende modellen. De barrel cuff is een rechthoekig stuk stof met rechte hoeken, die wordt gesloten met een manchetknoop. De barrel cuff kan één of twee knopen bevatten.

Wanneer te gebruiken: De barrel cuff is ideaal voor mannen met proportioneel kortere armen. De armen kunnen een stuk langer ogen door deze manchetten te gebruiken.

2. One button angled cuff

Een one button angled manchet wordt veelvuldig gebruikt in de zakenwereld. Deze manchet bevat één knoop, maar twee knoopgaten. Hierdoor is het mogelijk om het manchet wat losser te doen en meer ruimte te creëren om de polsen. Dit is handig wanneer je veel achter een computer zit.

Wanneer te gebruiken: Dit type manchet is uitermate geschikt voor mannen met een kantoorbaan. Daarnaast adviseren we mannen met langere armen ook voor dit type manchet te gaan. Door deze manchetten te gebruiken, lijken je armen niet langer dan ze zijn.

3. French cuff

De French cuff, de dubbele manchet, is een soort koning onder de manchetten. De dubbele manchet wordt eigenlijk alleen gebruikt bij formele gelegenheden. Het is dus zeker geen manchet om iedere dag te dragen naar je werk. Je kunt jouw persoonlijke touch geven door te variëren met manchetknopen, maar het gebruik van manchetknopen staat buiten kijf.

Wanneer te gebruiken: De French cuff is gemaakt voor formele aangelegenheden en wordt vooral gedragen in combinatie met een maatpak en stropdas.