De meeste overhemden die Girav in haar assortiment heeft opgenomen zijn breed inzetbaar. Voor een feestje, voor op het kantoor, in je vrije tijd of op een informele aangelegenheid. Dit betekent echter niet dat je zomaar alle overhemden zomaar kunt dragen. Doormiddel van dit blogartikel willen we je graag op weg helpen in de zoektocht naar het meest geschikte overhemd.

Casual overhemden

In plaats van het dragen van een T-shirt met een comfortabele jeans is een overhemd voor de afwisseling ook erg leuk. Rol nonchalant de mouwen op en laat de bovenste knoopjes geopend. Voor casualdoeleinden heeft Girav een aantal geschikte overhemden opgenomen in haar assortiment.

banner_casual_overhemden_girav

Kantoor overhemden

Het behoeft geen uitleg dat een casual overhemd vaak afwijkt van een zakelijk overhemd. Voor de altijd veilige keuze is het verstandig om tenminste één blauw en één wit overhemd in je kast te hebben hangen. We raden je aan om te kiezen voor een effengekleurd overhemd, maar een licht patroontje in de vorm van een streep of ruit kan ook geen kwaad.

banner_kantoor_overhemden_girav

feestelijk_overhemd_giravFormele overhemden

In tegenstelling tot een zakelijk overhemd moet een formeel overhemd altijd effen gekleurd zijn. Een mooi wit gekleurd overhemd is altijd veilig en kan altijd gecombineerd worden met andere kledingstukken. Voor een hoop verschillende dresscodes kun je met een wit overhemd uit de voeten: black tie, business, smart casual, casual chic, feestelijk, cocktail en gala.

Feestelijke overhemden

Onder het kopje formele overhemden hebben we al aangestipt dat een wit overhemd altijd gedragen kan worden. Om toch een keer iets anders gekleed te gaan naar bijvoorbeeld een feestelijke gelegenheid is de kleur zwart een idee. Een kerstdiner, een feestje of een verjaardag. Door een zwart overhemd te combineren met een leuk pochet of andere accessoire kun je er toch heel feestelijk uitzien.