Keuzegids

Wat is het verschil tussen een pullover, sweater, hoodie en een trui?

Hoodies, sweaters, pullovers en truien: kledingstukken die we veel dragen in de winter. Heerlijk warm, maar wat zijn nu eigenlijk de verschillen tussen al deze warme items in jouw kledingkast? En wanneer kan je welk kledingstuk het beste dragen?

Wat is een pullover?

Een pullover draag je niet alleen. De naam zegt het eigenlijk al: een pullover draag je óver een ander kledingstuk. Vaak wordt een pullover gecombineerd met een overhemd hieronder. Hierdoor is de pullover erg geschikt voor een gelegenheid waarvoor je wat netter gekleed moet zijn. Wil je de pullover iets informeler dragen, dan staat een Slim Fit shirt ook erg goed onder een pullover.

Een sweater is een kledingstuk dat dik en warm genoeg is om zonder iets anders te dragen. Sweaters zijn meestal van 100% katoen gemaakt, waardoor deze erg zacht en comfortabel zit. Ideaal voor de koude winterdagen en als je voor een casual look wilt gaan. Wat is een sweater?

Pullovers

Sweaters

Wat is een hoodie?

De hoodie is in principe hetzelfde als een sweater, alleen dan mét een capuchon. Dit maakt een hoodie erg casual en minder geschikt voor nette of formele gelegenheden. Ga jij een stuk wandelen in de kou of heb je een lekkere bankhang-dag? Dan is de hoodie heerlijk om te dragen.

Wat is een trui?

De trui is de verzamelnaam voor al deze warme winteritems. Zowel de hoodie, sweater als pullover vallen onder de categorie ‘trui’. Ben je op zoek naar een trui voor in de winter, beslis dan eerst wat voor soort trui je zoekt. Voor welke gelegenheid wil jij de trui dragen? Als je dit weet, dan kan je eenvoudig gerichter zoeken naar het kledingstuk naar jouw wensen.

Truien in 3 lengtes
Hamilton Coltrui, Olive
Hamilton
100% katoen Regular Fit , Col
Slechts € 99,95
Houston oversized hoodie, Light beige
Houston
Sweatstof Oversized Fit
Slechts € 99,95
Houston oversized hoodie, Metal green
Houston
Sweatstof Oversized Fit
Slechts € 99,95
Houston oversized hoodie, Black
Houston
Sweatstof Oversized Fit
Slechts € 99,95
-30%
Oakland oversized sweater, Mauve red
Oakland
Sweatstof Oversized Fit , Ronde hals
Slechts € 62,97 Normale prijs € 89,95

Online jouw pullover of trui kopen bij Girav

Kan jouw kledingkast tijdens deze seizoenswisseling wel weer wat warme kledingstukken gebruiken? Bij Girav shop je online diverse truien, zoals een trui met rits of gebreide truien. Dankzij ons maatsysteem vind jij altijd de perfecte maat bij ons. Uiteraard kan je de kleding thuis passen: bij ons kan je namelijk jouw bestelling binnen 30 dagen gratis retour sturen. Bestel nog voor 23.59 uur jouw favoriete sweater, pullover, vest of hoodie en je draagt deze de volgende werkdag al.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes