Draag je graag t-shirts, maar ben je op zoek naar iets nieuws en uniek? Ga dan eens voor een Henley shirt. Deze shirts zorgen voor een bijzondere uitstraling, omdat ze door weinig mensen worden gedragen. Wat is de oorsprong van deze shirts en waarom zijn ze onmisbaar in je garderobe?

Historie van het Henley shirt

Begin 1800 werd het Henley shirt gedragen als ondergoed. Pas halverwege de twintigste eeuw werd het acceptabel om dit shirt als normaal kledingstuk te dragen. De naam Henley is afkomstig van het dorp Henley-on-Thames. Het lokale roeiteam droeg dit shirt als sporttenue tijdens roeiwedstrijden. 

Uitstraling van Henley shirts

Een Henley shirt heeft een unieke look, want het kledingstuk heeft geen boord. Wel heeft het shirt een hals met enkele knoopjes. De Henley bestaat voor 95% uit katoen en voor 5% uit elastan. Het shirt is licht elastisch, maar heeft niet zo’n slim fit als t-shirts of polo’s van Girav.

Wanneer draag je een Henley shirt?

De Henley voelt zacht aan en is qua materiaal iets dikker dan een polo of T-shirt. Vooral op een koele dag is het shirt ideaal te combineren met andere kleding. Draag bijvoorbeeld een colbert of cardigan over het shirt, of draag een wit T-shirt onder een Henley. Op een warme lente- of zomerdag kan het Henley shirt prima op zichzelf gedragen worden.

[mwi_prod_slider cat_id=”152″ max_per_slide=”4″]