Je favoriete shirt kan verschillende kleuren hebben. Het zal je maar net gebeuren, dat je plotseling een vetvlek of kauwgom in je shirt krijgt!

Met deze tips zorg jij ervoor dat je jouw shirt weer vlekvrij krijgt.

1 – De koffie- of wijnvlek

Net wanneer je wilt genieten van je koffie of wijntje, druppelt er wat over je shirt heen. Voorkom “de eeuwige vlek” door je shirt één uur lang te laten weken in koud water. Voor het beste effect gooi je extra ijsblokken bij je shirt, zodat het water goed koud blijft. Na een uur weken, kan je je shirt in de wasmachine gooien.

2 – Kauwgom

Kauwgom is moeilijk uit je shirt te krijgen. Maar, om ervoor te zorgen dat je shirt weer schoon wordt, leg je je shirt in de vriezer. Zodra de kauwgom hard is, kan je de kauwgom van het shirt halen. Doe dit voorzichtig, maar ga wel snel te werk. Zorg ervoor dat de kauwgom niet te warm wordt wanneer je dit wil verwijderen. Indien de kauwgom niet helemaal verdwenen is, behandel je het shirt eerst nog met met oplosmiddel. Was het shirt vervolgens in de wasmachine.

3 – Zonnebrand

Wanneer de zon vaker gaat schijnen, is het belangrijk dat je jezelf insmeert met zonnebrand. Mocht je per ongeluk zonnebrand op je kleding krijgen, dan wil je dit natuurlijk graag verwijderen. Verdun groene zeep in heet water en leg vervolgens je shirt in deze bak. Laat het shirt ongeveer één uur lang weken. Na een uur kan je het shirt met een zachte borstel (bijvoorbeeld kindertandenborstel) behandelen. Was het shirt vervolgens in de wasmachine.

Hopelijk heb je de bovenstaande tips niet vaak nodig! Volg Girav op Facebook om op de hoogte te blijven van de nieuwste trends en tips.