Vaak worden alleen de negatieve kanten van lang zijn benadrukt. Dit artikel is een ode aan de lange man en noemt vijf dingen waar lange mannen beter in zijn.

1. Lange mannen kunnen gemakkelijker dunken

Er zijn maar zelden kleine basketballers te vinden in de beste basketbalcompetitie van de wereld. De meeste spelers in de NBA hebben een lengte van boven de 2.05m, wat bij het dunken van de basket en het blokken van worpen van pas kan komen.

2. Smashen met volleyballen is een eitje voor lange man

De sport volleybal wordt vooral beoefend door lange mensen. Net als bij basketballen kan jouw lengte je enorm helpen om punten te scoren. Het smashen van de volleybal of het blokken aan het net. De Nederlandse beachvolleyballer Christiaan Varenhorst is maar liefst 2.11 meter lang en gebruikt zijn lengte optimaal tijdens wedstrijden.

3. Je kan overal gemakkelijk bij als lange man

Geen keukenkastje of stellingkast is voor een lange man te hoog. Lange mannen kunnen overal gemakkelijk bij en hebben bovendien geen opstapje nodig. Door je lengte wordt je vaker gevraagd om te helpen met klussen of verhuizen. Of dit ook echt een voordeel is laten we maar in het midden.

4. Lange mannen zijn slimmer

Schotse wetenschappers hebben een verband gevonden tussen lengte en IQ. In 70% van de onderzochte personen was er sprake van een hoger intelligentieniveau wanneer zij langer waren. Nieuwsgierig naar de rest van de resultaten? Bekijk direct de onderzoeksresultaten van het Schotse onderzoek.

5. Lange mannen hebben de touwtjes in handen

Het woord beter is misschien niet helemaal op zijn plaats bij dit vijfde punt. Lange mannen worden over het algemeen als dominanter, gezonder en intelligenter gezien. Dit zien we terug in de politiek, het bedrijfsleven en bij de meeste sporten waar langere mannen vaker de touwtjes in handen hebben. In Amerika is zelfs een onderzoek gedaan naar de lengte van Amerikaanse presidenten.

De geschiedenis wijst uit dat bijna alle gekozen Amerikaanse presidenten langer waren dan hun directe tegenstander. Voor diegenen die twijfels hebben over de geloofwaardigheid van dit Amerikaanse onderzoek, twee Nederlandse universiteiten hebben het onderzoek bekeken en concludeerde het zelfde als de Amerikanen.

Barack Obama is 1.85 meter lang en is maar liefst 10 centimeter langer dan de gemiddelde Amerikaanse man. Onze huidige premier Mark Rutte is 1.95 meter lang en is 20 centimeter langer dan zijn directe concurrent Diederik Samsom.