Voor iedere gelegenheid heb je wel de mogelijkheid om een ander type shirt aan te trekken. Wij zetten zes van de meest bekende stijlen op een rij en geven ook nog eens een paar productvoorbeelden.

1. Het T-shirt1103_90-lang-tshirt-zwart-v-hals-barcelona

Het T-shirt is een echte modeklassieker. Dit kledingstuk dankt zijn naam aan zijn vorm; in uitgelegde vorm lijkt het shirt namelijk op een T. Een T-shirt kan een ronde hals of v-hals hebben.

T-shirts hebben vrijwel nooit een naad onder de oksels, maar zijn rondgebreid. Dit is een overblijfsel van het T-shirt dat als ondershirt werd gebruikt.

2. Het poloshirtgir1104-63-madrid-green

Aan het begin van de twintigste eeuw droeg Rene Lacoste voor het eerst een poloshirt. Dit shirt werd vooral gebruikt in sportieve context, maar is later uitgegroeid tot een kledingstuk in het straatbeeld. Ralph Lauren maakte de polo groot in de jaren 70. Een poloshirt, ook wel polo genoemd, heeft korte en geribde mouwen en een kraag met knoopjes.

3. Het ondershirtmilano-wit-2pack

Het ondershirt is een functioneel kledingstuk. Dit shirt is bedoeld om transpiratie op te nemen, zodat de normale kleding vrij van zweetplekken blijft. Daarnaast geeft het ondershirt warmte af.

4. Het Henley-shirt

Een henley bevat 1 tot 5 knopen en is een unieke variant op een T-shirt. Het shirt is vooral populair om zijn unieke uitstraling.

5. Casual overhemdgir5258_51_-palermo_victoria_blue_print_model_casual

Het grote verschil tussen casual en formele overhemden is de flexibiliteit van de stof. Casual overhemden zijn flexibeler en hebben een losse pasvorm.

Ook is een casual overhemd bedoeld om uit de broek te dragen. Overhemden voor informele gelegenheden zijn daarnaast beschikbaar in vele designs en kleuren.

6. Formeel overhemdgir5000_55_livorno_ink_blue_plain_formal_2

Een formeel overhemd is ideaal te combineren met een colbert, pullover en/of stropdas. Belangrijk bij het dragen van een formeel overhemd: het kledingstuk moet kreukvrij zijn. De pasvorm is daarnaast essentieel voor een overhemd voor formele gelegenheden.