Een overhemd is een onmisbaar item in de kledingkast van iedere man. Zowel zakelijk als casual is een overhemd perfect. Bestel jij jouw overhemd bij Girav, dan heb je keuze uit verschillende modellen. In deze blog leggen we uit wat het verschil is tussen een San Remo en een Verona overhemd.

Wat is een San Remo overhemd?

Het San Remo overhemd wordt ook wel een jersey overhemd genoemd. Het overhemd is gemaakt van Supima katoen, ook wel Amerikaans katoen genoemd. Deze katoensoort is het beste en sterkste van alle katoensoorten en heeft een natuurlijke stretch. Hierdoor zit het overhemd comfortabel én netjes.

San Remo overhemden hebben een button-down kraag met kleine knoopjes. Met deze knoopjes kan je de uiteinden van de kraag aan het shirt vastknopen: het button-down effect. De combinatie van de comfortabele stof en de nette kraag zorgt ervoor dat je dit overhemd zowel zakelijk als casual kan dragen.

San Remo overhemden kopen

san remo overhemd

Wat is een Verona overhemd?

Een Verona overhemd is ook gemaakt van Supima katoen. Hierdoor heeft dit overhemd dezelfde eigenschappen als een San Remo overhemd: een comfortabele, rekbare stof. Het Verona overhemd heeft een Modern Fit pasvorm, deze pasvorm zit tussen de Regular Fit en de Slim Fit pasvormen in. Heb jij een slank of normaal postuur, dan is dit de ideale pasvorm voor jou. Verona overhemden hebben een cut-away kraag: deze kraag loopt horizontaal.

Verona overhemden kopen

Wat is het verschil tussen een San Remo en een Verona overhemd?

De beide overhemden komen qua stof overeen, maar verschillen wat betreft het model.

Verschil 1: De kraag

San Remo overhemd: button-down kraag

Verona overhemd: cut-away kraag

Een cut-away kraag is een kraag die horizontaal afgesneden is, deze kraag geeft een casual look en vind je terug bij de Verona overhemden. Het San Remo model heeft een button-down kraag, die je kunt vastzetten aan het overhemd. Deze kraag oogt iets formeler en is goed te combineren met een stropdas.

Tip: Lees ook onze blog over de verschillende soorten overhemdboorden.

Verschil 2: Het borstzakje

Beide overhemden zijn zowel formeel als casual te dragen dankzij de jersey stof. Een zichtbaar verschil is het borstzakje. De San Remo overhemden hebben dit borstzakje wel, bij Verona overhemden ontbreekt dit borstzakje.

Jouw nieuwe overhemd online bestellen bij Girav

Kan jij wel een nieuw overhemd gebruiken en gaat jouw voorkeur uit naar een San Remo of Verona overhemd? Bij Girav hebben we een ruim assortiment overhemden voor mannen. Door ons unieke maatsysteem te gebruiken weet jij zeker dat je de juiste maat in huis haalt. Heb je onverhoopt toch de verkeerde maat besteld? Retourneren kan altijd kosteloos!