Styling

Verschil tussen smart casual en business casual

Wat is smart casual en hoe kleed jij je netjes volgens die dresscode? We zetten een paar handige tips voor je op een rij. In smart casual ben jij flexibel, open en fris; zodat je zaken kunt doen en ook in je vrije tijd elegant voor de dag komt.

Let op: smart casual is hetzelfde als business casual. Je kunt de twee stijlen door elkaar heen gebruiken. Je gaat zakelijk gekleed, maar niet in pak.

Smart casual voor mannen

Op zoek naar smart casual voor heren en benieuwd naar de do’s en don’ts? We zetten ze voor je op een rij:

  • Smart casual: niet doen
    Draag geen verwassen, versleten of verkleurde kleding. Pas bovendien op met wijde kleren zonder goede pasvorm en een over-the-top of dubbele kraag op een overhemd. Bovendien is het geen goed idee om jouw spijkerbroek te combineren met het jasje van jouw pak.
  • Smart casual: wél doen
    Draag een business overhemd met een pullover of een casual blazer. Kies een opvallende kleur of een mooie print en houd het casual. Gebruik een pullover of een trui met een mooi weefsel, met daaronder een mooie donkere jeans of een chino broek.

Je kleedt je op die manier netjes volgens de smart casual of business casual dresscode, zonder dat je under- of overdressed verschijnt.

Smart casual outfit
Coming soon
Bologna Linnen Overhemd, Beige
Bologna
100% Linnen Regular Fit
Slechts € 89,95
Coming soon
Bologna Linen Shirt, Light blue
Bologna
100% Linnen Regular Fit
Slechts € 89,95
Coming soon
Bologna Linnen Overhemd, Navy
Bologna
100% Linnen Regular Fit
Slechts € 89,95
Coming soon
Bologna Linnen Overhemd, Wit
Bologna
100% Linnen Regular Fit
Slechts € 89,95
Nieuw
Arezzo Oxford Overhemd, Blauw gestreept
Arezzo
100% katoen Regular Fit
Slechts € 89,95

Dresscode smart casual: nieuwe kleding kopen

Smart casual voor mannen kleding kopen? Combineer een casual overhemd met een leuke pullover en onze andere kleding. Kleed je netjes, maar niet té zakelijk alsof je aan het werk gaat op een bankkantoor. Houd het luchtig, terwijl je zorgt voor een strakke pasvorm en een nette stijl zonder wassingen, verkleuringen of gaten in de broek.

Nieuwe kleding kopen en heel smart casual voor de dag komen? Bestel online en gebruik ons unieke maatsysteem. Bestellingen voor 23:59u heb je standaard de volgende werkdag in huis en je kunt jouw bestelling standaard 100 dagen gratis retourneren.

Volg de Girav socials
20.000+ volgers gingen je voor

Basic T-shirts
in 3 lengtes