Jouw overhemd strijken als een echte pro? Met een paar tips wordt het strijken van jouw overhemden een eitje, inclusief de mouwen die tot nu toe altijd een paar vervelende kreuken aan de achterkant overlaten.

Zo kun je jouw overhemd strijken:

 1. Vul het waterreservoir van jouw strijkijzer
 2. Laat het ijzer opwarmen
 3. Zet de strijkplank met de punt naar links
 4. Vouw de linkerschouder over de punt en trek strak
 5. Strijk het eerste voorpand, de achterkant en daarna het andere voorpand
 6. Strijk ook de mouwen en het boord
 7. Hang jouw overhemd op een hanger met de bovenste knoop gesloten

Tips om jouw overhemd te strijken

Hoe het strijken van een overhemd het best werkt? We geven je een paar handige tips:

 • De juiste temperatuur
  Bekijk het kledinglabel en stem de temperatuur waarmee je strijkt daar op af.
  Tip: strijk het liefst als jouw overhemd nog vochtig is of gebruik een stoomstrijkijzer. Dat maakt het een stuk makkelijker om 100% strak te strijken.
 • Binnenstebuiten
  Jouw overhemd strijken en verkleuring voorkomen? Strijk binnenstebuiten, iets dat ook bij polo’s en T-shirts een goed idee is. Vooral donkere kleuren verkleuren anders snel.
 • De goede volgorde
  Begin de grote delen en werk toe naar de kleinere elementen, zoals de mouwen die je wilt strijken. Dat voorkomt dat je aan het eind weer nieuwe kreuken in het overhemd strijkt.
 • Aandacht voor alle onderdelen
  Strijk het boord door er een duidelijke vouw in aan te brengen, zodat die een stuk beter zal blijven zitten. De mouwen van een overhemd strijk je door de naden op elkaar te leggen en de mouw glad te strijken met je handen.
  Heb je het overhemd al binnenstebuiten liggen? Dan kun je makkelijk de voorsluiting strijken, net als de rest van het overhemd. Doe eerst één voorpand, dan de achterkant en daarna het andere voorpand.

En onze beste, maar ook minst leuke, tip hoe je een overhemd strijkt? Oefening baart kunst, dus het is belangrijk om dit zo vaak mogelijk te doen. Je ontdekt daarmee het best hoe je moet strijken, om het overhemd er weer als nieuw uit te laten zien en fris aan te trekken of in de kast te hangen.

Overhemd strijken: kom stijlvol en elegant voor de dag

Een overhemd strijken is niet moeilijk, als je daarvoor de bovenstaande tips gebruikt. Pas ze toe op de nieuwe overhemden die je koopt, waarmee je die zo lang mogelijk mooi en netjes kunt houden. De beste manier om in een mooi gestreken overhemd stijlvol voor de dag te komen.

Nieuwe overhemden kopen om die perfect te strijken? Bestel online en gebruik ons unieke maatsysteem. Bestellingen voor 23:59u heb je standaard de volgende werkdag in huis en je kunt jouw bestelling standaard 100 dagen gratis retourneren.