We kennen het allemaal wel: je pakt een T-shirt uit de kast om aan te trekken, maar het shirt zit vol kreukels. Hoe zorg je gemakkelijk voor een kreukvrij shirt? Het strijken van een shirt is de beste manier om van deze kreukels af te komen. Lees verder om te ontdekken hoe je stap voor stap een T-shirt strijkt.

T-shirt strijken: gewenste temperatuur

Bij het strijken van een T-shirt is het belangrijk dat je de strijkbout op de juiste temperatuur zet. In het kledinglabel van het shirt vind je de gewenste temperatuur. Stel het strijkijzer in en check de ingestelde temperatuur voordat je aan de slag gaat.

Wel of niet binnenstebuiten strijken?

Om te voorkomen dat de T-shirts een vale kleur krijgen, raden we aan om de shirts binnenstebuiten te strijken. Is het shirt bedrukt met een print? Dan is het helemaal verstandig om het T-shirt binnenstebuiten te keren tijdens de strijkbeurt.

Hoe strijk je een T-shirt?

  1. Leg een mouw op de strijkplank en trek de mouw glad. Strijk deze zijde van de mouw en keer deze vervolgens om. Strijk ook de andere kant van de mouw. Doe hetzelfde bij de andere mouw.
  2. Trek het T-shirt over de punt van de strijkplank, zodat de bovenkant van het shirt op de plank ligt. Strijk dit gedeelte van het T-shirt. Heb je het gedeelte gestreken dat op de plank ligt? Draai het shirt steeds een stukje totdat je helemaal rond bent en het hele shirt gestreken hebt.
  3. Zitten er nog kleine vouwen rond de hals of andere naden? Strijk deze plekken dan voorzichtig met de punt van de strijkbout, totdat alle kreukels uit het shirt zijn.

Tips voor een kreukvrij overhemd

  • Gebruik een stoomstrijkijzer: het strijken van een overhemd gaat nog makkelijker wanneer je een stoomstrijkijzer gebruikt. Heb je deze niet? Strijk het shirt dan als deze nog een beetje vochtig is.

Daarnaast geven we je graag de tip mee om te blijven oefenen. Oefening baart kunst en met iedere strijkbeurt krijg je het kreukvrij maken van je kleding beter onder de knie.