Zweten is een natuurlijke reactie op lichamelijke activiteit. Maar hoe zorg je ervoor dat je je sportshirts niet na één keer dragen, kan weggooien vanwege de stank? Het antwoord is: speciale anti-odor sportshirts.

Wat is anti-odor?

Zweet is geurloos. De zweetlucht ontstaat pas wanneer ons zweet in aanraking komt met textiel. De bacteriën hechten zich aan het textiel en vermenigvuldigen zich op de kleding. Anti-odor technologie zorgt ervoor dat de bacteriegroei wordt afgeremd.

Antibacterieel of sneldrogend?

Sportshirts kunnen antibacterieel zijn, maar ook sneldrogend. Sneldrogende materialen, zoals polyester, zorgen ervoor dat zweet goed kan worden afgevoerd. Hierdoor blijft de kleding licht en droog. Sneldrogende shirts zijn niet per se ontwikkeld om een zweetlucht tegen te gaan, maar quickdry kleding kan hier zeker wel bij helpen. Zweet wordt namelijk zo snel afgevoerd, dat bacteriën geen kans krijgen zich aan het textiel te hechten.

Bij antibacteriële technologiën ligt de nadruk juist op het voorkomen van een zweetlucht. Zo worden de lange sportshirts van Girav behandeld met de HeiQ Fresh Tech technologie. Hierdoor hechten nare geurtjes, zoals rook, zweet of etensluchten zich niet aan de kleding en blijven je sportshirts lang fris ruiken.

Anti-odor sportshirts van Girav

De extra lange sportshirts van Girav hebben een speciale antibacteriële behandeling ondergaan. Daarnaast zijn de shirts gemaakt van het sneldrogende polyester. Hierdoor sport je niet alleen zonder zweetlucht, maar is je sportkleding niet langer doordrenkt van het zweet.