Je zou denken dat een T-shirt een T-shirt is toch? Dat is niet helemaal waar, er bestaan namelijk veel verschillen tussen T-shirts. Eén van de grootste verschillen zit ‘m in de pasvorm. Dat leggen we hier uit, de eigenschappen van slim fit vs. regular fit. De meest bekende en gebruikte pasvormen zijn slim fit en regular fit. In het kort: regular fit is een normale pasvorm en slim fit is een slanke, aangesloten pasvorm. Maar wat houden die nu precies in?

Wat is slim fit?

De betekenis van slim fit is letterlijk een slanke pasvorm. Een slim fit T-shirt of overhemd zit strakker om je lichaam. Het shirt is namelijk smaller en heeft doorgaans meer stretch dan een regular fit T-shirt. De stretch komt door de toevoeging van elastaan.

Getailleerd is ook een benaming die voor een slim fit shirts gebruikt wordt. Je draagt het aangesloten onder een trui, overhemd, vest of pullover. Met een slim fit shirt voorkom je zichtbare contouren die anders door de ophoping van stof zichtbaar zouden zijn.

Wat is regular fit?

Regular Fit betekent eigenlijk een normale pasvorm. Een Regular Fit T-shirt valt los om jouw lichaam. De meeste T-shirts zijn Regular Fit omdat het een hele gangbare vorm is die vrijwel iedere man staat, in tegenstelling tot de slanke pasvorm van de slim fit.

Omdat het shirt zich niet hoeft te vormen zoals bij een Slim Fit t-shirt, bestaat een Regular Fit T-shirt van Girav voor 100% uit Amerikaans katoen en bevat het geen elastaan.

Voordelen van Regular fit

Een Regular Fit shirt heeft vele voordelen. Zo heeft het een ruimere en comfortabele pasvorm waardoor jij je altijd goed kunt bewegen. Een Regular Fit shirt kan je zowel als boven- en ondershirt dragen. Daarnaast is de Regular pasvorm geschikt voor elke man. Dus ook wanneer je geen afgetraind lichaam hebt, kan jij prima een Regular Fit T-shirt of polo dragen.

Slim fit vs regular fit: wat kies jij?

We hebben allemaal andere redenen waarom we een slim fit T-shirt of juist een regular fit T-shirt willen dragen. Hier vind je de argumenten op een rij:

Argumenten voor regular fit

  • Ruimere comfortabele pasvorm.
  • Als boven- en ondershirt te dragen.
  • Geschikt voor elke man (met of zonder ”sportschool lichaam”).

Argumenten voor slim fit

  • Het shirt vormt zich naar je lichaam dus perfect draagbaar als ondershirt.
  • Door de stretch ideale bewegingsvrijheid.
  • Voor mannen met een slank lichaam ook als bovenshirt prima te dragen.

Tip: vind je de stof van slim fit shirts prettig maar wil je geen aangesloten fit? Bestel dan een maatje groter! Zo heeft jouw slim fit shirt een ruimere pasvorm.

Slim Fit vs Regular Fit T-shirts - wat is het verschil

Slim fit en regular fit shirts voor lange mannen

Bij Girav vind je slim fit en regular fit T-shirts in 3 lengtematen die geschikt zijn voor lange mannen en mannen die het fijn vinden als het T-shirt langer is. Deze long fit T-shirts zijn een stuk langer dan normale shirts en kruipen minder snel omhoog. Ook qua confectiematen heb je voldoende keuze bij ons. Zo heb je dus nooit meer last van te wijde of juist te korte T-shirts. En of je nu zoekt naar extra lange heren shirts met korte mouwen en prints of juist naar longsleeve varianten voorzien van effen kleuren: het is allemaal terug te vinden in ons ruime assortiment.

Weet je al of je voor slim fit of regular fit gaat? Of kan je allebei de soorten wel gebruiken in je kledingkast? Als je toch nog twijfelt over welke maat en fit voor jou het meest geschikt is, maak dan gebruik van ons unieke maatsysteem. Bovendien kun je je T-shirt ook altijd gemakkelijk bij ons ruilen, mocht het uiteindelijk toch niet helemaal passen.