Ronde en v-hals pullovers zijn zeer populair bij mannen. Een pullover is een kledingstuk dat eenvoudig te dragen is, zowel in combinatie met een overhemd als een t-shirt. Welk type kraag past het best bij jou: een ronde hals of v-hals?

Wat is het verschil tussen een v-hals en een ronde hals pullover?

Een ronde hals pullover wordt ook wel crewneck genoemd. De hals van deze pullover is, zoals de naam al doet vermoeden, rond van vorm. Een v-hals heeft een inkeping aan de voorkant. Over het algemeen is een v-hals geschikt om te combineren met een overhemd en stropdas. Bij een v-hals is een stropdas zichtbaar, terwijl deze bij een ronde hals grotendeels verborgen wordt.

Wanneer ga je voor een pullover met ronde hals?

calgary-light-blue
Een pullover met een ronde hals is veelal een casual kledingstuk. Het is een ideale trui om te dragen op het werk, in je vrije tijd of bij vrienden. Een crewneck kan je zonder overhemd dragen, maar je kan er ook juist wel lagen mee creëren in combinatie met een overhemd of t-shirt.

Welk t-shirt is geschikt bij een crewneck pullover?

We adviseren om te gaan voor een t-shirt met een brede hals.  Hierdoor is de hals van het t-shirt niet zichtbaar onder de trui. Ga bijvoorbeeld voor een Jakarta two-pack of Hong Kong two-pack.

Wanneer draag je een v-hals pullover?

vancouver-sea-pine
Wanneer je formele meetings hebt, is het dragen van een v-hals pullover met een overhemd een zeer goede keuze. Afhankelijk van de situatie kun je ervoor kiezen om extra accessoires te dragen, waarmee je meer dan wel minder formeel overkomt. Door een stropdas toe te voegen, geef je jouw outfit een extra zakelijke touch.

Welk t-shirt is geschikt onder een v-hals pullover?

Draag je een v-hals pullover met overhemd, dan is het dragen van een Jakarta of Hong Kong t-shirt het meest geschikt, aangezien de hals dan niet zichtbaar is onder het overhemd. Wanneer je de pullover zonder overhemd wilt dragen, is het verstandig om een Barcelona of New York t-shirt te kiezen. Beide t-shirts hebben een v-hals kraag en passen perfect onder een v-hals pullover.