Vandaag de dag is het makkelijk om de weg kwijt te raken in de modewereld: wat is er hip en wat zijn modemissers? Op het gebied van overhemden kan je discussiëren over het aantal knoopjes: hoeveel kunnen er open? Waar de één een enkel knoopje al genoeg vindt, knoopt de ander wellicht zijn overhemd voor een groot deel open.

Het juiste overhemd

Een goede pasvorm is noodzakelijk voor het juiste overhemd. Je kan lastig stijlvol voor de dag komen, als je overhemd niet mooi zit. Een formeel overhemd is ontworpen om vrijwel geheel dichtgeknoopt te zijn. Alleen dan komt de pasvorm van het overhemd het beste tot zijn recht.

Te veel knoopjes open

Een mooi overhemd dragen en de bovenste vier knoopjes openhouden: het komt veelvuldig voor deze zomer. Met een linnen of katoenen overhemd kom je hier op het strand wellicht nog mee weg, maar het is een ander verhaal met een formeler overhemd.

Eén of twee knoopjes

Zoals we eerder al zeiden: de pasvorm van een overhemd komt het beste tot zijn recht met maximaal twee knoopjes open. Voor een formele look open je maximaal één knoopje. Wil je iets informeler voor de dag komen, dan kan je ook twee knoopjes openlaten.

De beste pasvorm

De overhemden van Girav hebben een modern fit pasvorm en zijn dus licht getailleerd. Het overhemd zit mooi en aangesloten, maar niet te strak. Door het Amerikaanse katoen hebben de overhemden een lange levensduur en zitten ze comfortabel.

Palermo – Pique overhemd – ZwartBergamo – Jersey overhemd – Metal Green