Elke man heeft wel een overhemd in zijn kledingkast hangen. Vaak wordt een overhemd op een kledinghanger gehangen, want dit verkleint de kans op kreukels. Soms is dit niet mogelijk omdat je te weinig hangruimte hebt of op reis gaat. In dit geval kan je jouw overhemd opvouwen. Hoe vouw je een overhemd op zonder kreukels en vouwen? We leggen het je uit.

Overhemd oprollen

Wil jij een overhemd meenemen op vakantie of naar een zakenreis? Je kan jouw overhemd opvouwen en in de koffer stoppen, maar het oprollen van een overhemd is een efficiëntere manier. Deze techniek is eenvoudig én ruimtebesparend. Het werkt als volgt:

  • Leg het gestreken overhemd op een platte ondergrond
  • Vouw de mouwen naar binnen
  • Rol het overhemd nu van boven naar beneden op

Hoe vouw ik een overhemd op - Girav legt uit

Hoe kan je een overhemd opvouwen?

Wil jij graag jouw overhemd opvouwen, maar weet je niet goed wat de beste manier is? Een goed opgevouwen overhemd hoeft niet te kreuken. Volg de volgende stappen en voor je het weet heb jij een nette stapel opgevouwen overhemden:

  • Sluit alle knopen, vergeet hierbij niet de knopen op de mouwen en rondom de hals
  • Sla het overhemd goed uit zodat er geen kreukels meer te vinden zijn
  • Leg het overhemd op een platte ondergrond (tafel) met de knopen naar onder
  • Vouw de zijkanten van het overhemd voor 1/3 deel naar binnen
  • Vouw vervolgens beide mouwen in de lengte naar binnen
  • De laatste tien centimeter van de mouwen vouw je omhoog, zo blijft alles netjes op zijn plek
  • Tot slot vouw je het overhemd dubbel, tot aan de boord

That’s it! Nu kan jij netjes jouw overhemd opvouwen. Het lijkt misschien lastig, maar oefening baart kunst.

Tip: Overhemd opvouwen en opstapelen

Wil jij jouw gevouwen overhemden opstapelen in de kast? Dit is zeker mogelijk, maar pas wel op: hoe meer overhemden jij op elkaar stapelt, hoe zwaarder dit is voor de onderste overhemden. Het gevolg? Kreukels! Zorg er dus voor dat je geen zware, hoge stapels maakt en laat voldoende ruimte tussen de verschillende stapels. Op deze manier kan er genoeg lucht circuleren en ruikt jouw overhemd fris in plaats van muf zodra je hem wilt aantrekken.

Zo vouw je netjes een Girav overhemd op

Online overhemden kopen bij Girav

Heb jij onze tips toegepast en al jouw overhemden netjes opgevouwen? Kom je tot de conclusie dat jouw kledingkast wel toe is aan nieuwe overhemden? Neem eens een kijkje in het assortiment van Girav. Hier vind je diverse kleuren effen overhemden. Dankzij het unieke maatsysteem van Girav slaagt iedereen hier voor een perfecte pasvorm.