Jouw nieuwe kleding wassen, nog voordat je het de eerste keer gedragen hebt? Het is de belangrijkste manier om het daarna zo lang mogelijk mooi te houden. Je maakt de kleding als het ware klaar voor het eerste gebruik, nadat het een tijd lang in de winkel of in het warenhuis heeft gelegen.

3 redenen om meteen te wassen

Benieuwd waarom je nieuwe kleding eerst een keer moet wassen? We zetten 3 goede redenen voor je op een rij:

 1. De chemicaliën moeten eruit
  De nieuwe kleding moet er in de winkel of als jij het ontvangt natuurlijk tip-top uitzien. Daarvoor worden chemicaliën gebruikt, die je er de eerste keer uit zal wassen.
  Let op: sommigen zijn gevoelig of zelfs allergisch voor de chemicaliën. Na de eerste keer wassen heb je daar geen last meer van.
  1. Je wilt andere was beschermen
   Van wit naar flamingo-roze, het is ons allemaal wel eens overkomen. Door een rood nieuw T-shirt, dat je even apart had moeten wassen. Door jouw nieuwe kleding alvast een keer te wassen bescherm je de rest van jouw zorgvuldig samengestelde kledingkast.
  1. Het is gewoon veel frisser
   De kleding gaat ongemerkt door veel handen, voordat het bij jou in de kast ligt. Voorkom schimmelsporen, vlekken, rimpels en andere vervuilingen. Door de nieuwe kleding eerst een keer te wassen, zodat je het daadwerkelijk helemaal als nieuw kunt dragen.

Nieuwe kleding wassen: voor T-shirts en meer

Jouw nieuwe kleding wassen, bijvoorbeeld als je een paar T-shirts hebt besteld? Volg de aanwijzigingen op het waslabel, om jouw nieuwe aanwinsten klaar te maken om de eerste keer te dragen. Voor mooie nieuwe kleding, die je daarna ook zo lang mogelijk als nieuw kunt houden.